Procesele vrăjitoarelor din Salem au fost o serie de audieri în fața magistraților locali urmate de procesele desfășurate ulterior la curtea supremă colonială a Provinciei Massachusetts pentru a intenta procese oamenilor acuzați de vrăjitorie din comitatele Essex, Suffolk, și Middlesex.

Surse- Roach, Marilynne K. (2002), The Salem Witch Trials:A Day-To-Day Chronicle of a Community Under Siege, Cooper Square Press,

Rosenthal, Bernard. Salem Story:Reading the Witch Trials of 1692. Cambridge University Press:New York. 1993,

⭐️Voice&Owner- Flavius Calin
⭐️Avem Grup de Facebook-

PODCAST HOST
🎧
🎧

⭐️ Facebook –
⭐️ Instagram –
⭐️ Patreon-
⭐️ Paypal-
⭐️ Mail- fabricadestele@gmail.com

Facebook Comments

37 COMENTARII

 1. La final e o mica surpriza. O sa tot fac asta la fiecare clip de acum inainte. Top Comments vor merge la finalul clipului din apreciere pt voi si pt sustinerea voastra. 🙂

  • Interesant concept. Nu imi amintesc daca l’am vazut si in alta parte, nu ca ar avea vreo relevanta.
   In orice caz, da sentimentul unui dialog deschis intre youtuber si subscriberii sai.
   Nice touch.

 2. Excelent documentar! Sunt român si m-am nascut in salem stiu care e istoria ,,adevarată” despre vrăjitoria din salem.

 3. Pe final de carantina merge ca uns un episod de la tine. Felicitări pentru munca și devotamentul tău fata de abonații 💪🏻

 4. E CLAR ILIESCU ION ESTE VRĂJITOR !!!! 😅😅🤣🤣🤣 PSD,PNL ȘI UDMR ,JUDECAȚI SI ONORAȚI CU PIETRE !!!🤣🤣🤣🤣😅😅😇😇😇😇

 5. Logic, argumentat si de bun simt.
  Acum, legat de subiect, as adauga un singur aspect. Neputinta de a depasi alt individ in realizari, invidia pt succesul altuia au fost mereu factorii negativi care au alterat bunul mers la comunitatii.
  Altfel spus: „sa moara si capra vecinului”.
  Omul slab mental va tinde mereu sa creada (cuvant cheie) ce este mai rau despre altul ca astfel sa se simta si el mai bun, mai realizat.
  Lipsa de stima personala cred ca a indemnat la nenorociri mai mult ca oricare alt factor uman.
  Mult succes. Astept si alte clipuri educationale sau moralizatoare.
  Sunt curios, oare cati dintre abonati au inteles substratul din clipurile tale si au apreciat mesajele la adevarata lor valoare?

  • @George Antonio Andrei, aha. ok. in momentul in care un subiect a fost discutat/dezbatut/dezvoltat este aproape imposibil sa nu preiei ceva de la cei dinaintea ta. meritul nu este legat de originalitatea exprimarii, ci de faptul ca acea tema A FOST EXPRIMATA. chiar si a mia oara, atat timp cat merita exprimata. si din ce gasim pe acest canal, chiar daca unele teme nu ma atrageau personal, asta nu inseamna ca nu trebuiau exprimate. sunt multi care (unii au spus chestia asta public, aici) au aflat informatii interesante aici, pe acest canal, nu altundeva.
   din punctul meu de vedere, Flavius si echipa sa merita tot respectul pentru munca depusa, originala sau nu. rezultatul conteaza. cunoasterea se cere transmisa mai departe, original sau nu.

  • Apreciez Emilian! Multumim. Intr-adevar, la subiecte extrem de cunoscute este aproape imposibil sa inventez eu apa calda. Lucrurile sunt spuse deja, iar eu sunt si un culegator de informatii ce merita date mai departe. De cele mai multe ori pun sursele articolelor in descriere. In ultima perioada am inceput sa fac si munca de script ( sa mi scriu scenariile).

 6. Frate , YouTube ei defect ? (scrie gresit 15,8 K de abonati, trebuia 150 k sau mai multi!) Serios meriti mai multi abonati!!!

 7. Salut , ai dicție buna , ai voce de vlogger , ai și subiecte bune , tine o tot așa ! Ai un like de la mine ca numai unu pot sa dau 😂

 8. Acum nu putem știi sigur că Tituba, care era din cine știe ce trib din Caraibe, nu făcea incantații magice. Dar de aici până la a condamna atâtea persoane , până la ASE declanșa o așa isterie, e drum lung… Ar fi trebuit să fie.

 9. un mic dialog, aici, pe canal, la aceasta postare, legat de originalitatea subiectelor postate m’a adus la urmatorul replay, unul pe care doresc sa il exprim intr’un comment separat sa inteleaga si altii care ar putea avea idei similare:
  ” @George Antonio Andrei , aha. ok. in momentul in care un subiect a fost discutat/dezbatut/dezvoltat este aproape imposibil sa nu preiei ceva de la cei dinaintea ta. meritul nu este legat de originalitatea exprimarii, ci de faptul ca acea tema A FOST EXPRIMATA. chiar si a mia oara, atat timp cat merita exprimata. si din ce gasim pe acest canal, chiar daca unele teme nu ma atrageau personal, asta nu inseamna ca nu trebuiau exprimate. sunt multi care (unii au spus chestia asta public, aici) au aflat informatii interesante aici, pe acest canal, nu altundeva.
  din punctul meu de vedere, Flavius si echipa sa merita tot respectul pentru munca depusa, originala sau nu. rezultatul conteaza. cunoasterea se cere transmisa mai departe, original sau nu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here