Vincent Van Gogh

Vincent van Gogh este considerat, dupa Rembrandt, unul dintre cei mai mari pictori olandezi. Arta sa post-impresionista a influentat masiv pictura secolului XX.

Viata sa a fost scurta si extrem de tumultoasa, luptandu-se cu bolile mintale. Dupa o discutie aprinsa cu Paul Gauguin, unul dintre colegii sai artisti, el a avut o criza profunda si si-a taiat lobul urechii stangi. Se pare, ca apoi urechea taiata, a oferit-o intr-o batista, unei femei prostituate, dintr-un bordel.

El se simtea atras de femeile cu probleme in viata, acest lucru aducandu-i numai necazuri si transformandu-si viata amoroasa intr-un fiasco total. Din afectiunea care o avea pentru oameni, el a renuntat la bunurile sale, pentru a dovedi ca este un bun crestin.

Viata a trait-o in saracie, pierzandu-si speranta de a gasi afectiunea umana. Desenul si pictura l-au ajutat sa-si canalizeze disperarea si depresiile.

Lucrarile sale reprezinta figuri, multa lumina, peisajele fiind pline de frumusete si emotie. In zilele noastre, cateva dintre tablourile lui Vincent van Gogh sunt cele mai scumpe din lume. Intr-un mod extrem de ironic, el a reusit sa vanda decat un singur tablou in timpul vietii sale.

Un artist genial care a stiut sa foloseasca si cuvintele – mai jos avem 13 citate ale lui Vincent van Gogh care te vor ajuta cu siguranta sa vezi frumusetea vietii in toate lucrurile.

„Deși sunt adesea în adâncul suferinței, în mine încă există calm, armonie și muzică pură.”

„Este bine să iubim multe lucruri, căci în iubire se află adevărata putere, și oricine iubește îndeplinește mult și poate să facă mult, iar ceea ce se face în dragoste este bine făcut.”

‘Pescarii știu că marea este periculoasă și că furtuna este teribilă, dar nu au găsit niciodată aceste pericole suficiente pentru a rămâne pe țărm.”

„Dacă auzi o voce înăuntrul tau, care spune că „nu poți să pictezi”, atunci pictand cu orice pret si acea voce va fi redusa la tacere!”

„Cineva are un foc mare în sufletul său și nimeni nu vine vreodată să se încălzească la el, și trecătorii – nu văd decât un pic de fum în partea de sus a coșului și apoi merg în drumul lor.”

„Ce ar fi viața dacă noi nu am avea curajul să încercăm nimic?”

„… și apoi, am natura, arta și poezia, și dacă nu este suficient, atunci ce este de ajuns?”

„Lucrurile mari se fac printr-o serie de lucruri mici adunate.”

„Normalitatea este un drum asfaltat: este confortabil de mers pe jos, dar nu cresc florile pe acest drum!”

„Încerc din ce în ce mai mult să fiu eu, îngrijindu-ma relativ puțin dacă oamenii aprobă sau dezaprobă.”

„Din partea mea nu știu nimic cu nici o certitudine, dar vederea stelelor mă face să visez.”

„Exagerați esențialul, lăsați evidentul vag.”

„Prefer să mor mai degrabă de pasiune decât de plictiseală!”

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here