Dacă tu funcționezi din spațiul polarității și încerci să ajuți o persoană care, spre exemplu, trece printr-o criză emoțională legată de relația sa de cuplu, o să te lași condus (fără să-ți dai seama) de propriile experiențe/ traume legate de relații și poți să reacționezi la modul: „Nu pot să cred că a făcut așa ceva….Un soț nu ar trebui să se comporte în asemenea mod!” și nu faci decât să arunci gaz pe foc.

Unii oameni trăiesc 30 sau 40 de ani obsedați de un anumit lucru din trecutul lor – un eveniment/o situație care i-a afectat puternic -, vorbind numai despre cel lucru, plângându-se mereu de acel lucru, dând vina pe acel lucru/ acea persoană pentru toate problemele/ eșecurile din viața lor.

Trăiesc 30 sau 40 de ani plini de tot felul de experiențe, însă în tot acest timp, ei rămân, de fapt, blocați în acel episod care s-a întâmplat cu decenii în urmă, având aceleași vii resentimente/ purtând aceeași ranchiună persoanelor implicate.

Când reușești să funcționezi din spațiul neutralității vezi un asemenea episod de la un nivel mai înalt de Conștiință, ai o altă perspectivă asupra lucrurilor și acea situație își pierde încărcătura emoțională, nu mai ești blocat la nivelul la care erai în urmă cu câteva decenii.

Înțelegi care a fost rostul acelei situații, înțelegi care este lecția pe care o aveai de învățat din acea situație. Sursa:Franco DeNicola

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here