Un egregor este inițial un gând care prinde contur, indiferent de subiect. Această formă de gândire se va uni cu un gând colectiv similar și ambele se vor alătura și „chema” încă 10, 100, 1000, devenind astfel o entitate energetică.

Un egregor este produs de un curent puternic de gândire colectivă. Când mai mulți oameni se concentrează pe același obiect sau gând cu aceeași intensitate, ei dezvoltă o energie comună.

Cu toții cunoaștem acest efect stimulant, l-am experimentat atunci când împărtășim cu alții un proiect incitant sau un moment puternic, fie că este vorba de o veste bună sau de o catastrofă. Deci ce egregor vom crea? Toate gândurile noastre de dragoste sau furie vor crea o astfel de ,,entitate”.

Concentrarea mai multor persoanepe aceeași temă, ca și cea pe care o trăim acum, generează egregor de furie, frustrare, atrăgând și mai multe energii negative și generând gânduri mai întunecate, menținând acea stare vie.

Putem, însă, să creăm și soluții colective din această situatie, să trimitem lumină și nu ceață asupra umanității. Da, totul se reconstruiește. Da, nu este ușor dacă rămânem într-o stare de spirit negativă, așa nu vom putea obține pacea în noi înșine.

Și peste tot în jurul nostru.Prin urmare, să creăm un egregor de bucurie, iubire, pace pentru toți. Cu cât energiile luminii cresc mai mult, cu atât mai repede trece întunericul. Cu cât ieșim mai repede din frica transmisă, cu atât mai mult senin va fi în noi și se va răsfrânge asupra lumii noastre exterioare.