Legile sunt create cu un scop. Ele fac diferenta intre civilizatie si haos. Sunt vitale si merita aparate si sustinute.
Insa unele din ele au uitat cui i se adresau, si au ramas ca o traditie.
Si adesea in dorinta de a se apara litera legii, spiritul ei este incalcat, tocmai de cei care trebuie sa puna legea in aplicare. Este frustrant sa fi la capatul gresit al aplicarii legii si sa nu gasesti vreo raza de logica si speranta.
Despre asta vom vorbi azi. Despre legi care s-au pierdut, si-au pierdut notiunea si calea in timp.
Fara sa mai adaug ceva va prezint top 15 cele mai ciudate, enervante si ridicole legi din jurul lumii.

Coloana sonora

Kevin Macleod – Winner Winner
– Crunk Knight
Music copyright
Creative Commons 3.0
Attribution Share alike
creativecommons.org

Facebook Comments

68 COMENTARII

 1. ce zici de cea in care tb sa mergi la pizzerie dupa ce ti se aduce pizza acasa ca sa ii dai bacsis. Bine ca a fost scoasa

 2. Mi s-a intamplat chiar mie urmatoarele spuse. Noaptea, aud bubuituri din curte (*stau la casa/curte*) ies afara si de frica am lovit unul dintre indivizii care incercau sa imi fure ceva de prin curte. Drept urmare, eu am primit amenda ca am lovit hotul…la mine in curte. 
  *Guvernul be like : ” Mai bine sa nu dea in hoti ca nici noua nu ne-ar placea sa fim batuti cand furam „* 
  Apropo, te apreciez maxim! <3

  • Art. 44. – Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, săvârşită în stare de legitimă apărare.
   Este în stare de legitimă apărare acela care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, îndreptat împotriva sa, a altuia sau împotriva unui interes obştesc, şi care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obştesc.

   (21) Se prezumă că este în legitimă apărare, şi acela care săvârşeşte fapta pentru a respinge pătrunderea fără drept a unei persoane prin violenţă, viclenie, efracţie sau prin alte asemenea mijloace, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ori delimitat prin semne de marcare.

 3. In unele tari, era ilegal sa joci GTA 2 (ca sa stiti, da, exista GTA 2, sau, cel putin a existat ), a fost interzis acest joc, pentru ca, CICA, era foarte violent si neadecvat pentru copii :)))

 4. Inca una: In Yorkshire, Anglia ai voie sa omori un scotian cu arcul(English longbow) daca esti englez, atata timp cat nu te afli in apropierea unei biserici si nu e duminica.

 5. Cea mai idioată lege este că nu ai voie să îți ții măgarul în cadă după ora 7,fratele meu cum se mai spală când vine seara acasă? :/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here