In acest video iti voi arata cum decurge un test covid. Daca ti s-a parut util acest video, nu uita sa te abonezi si sa apesi pe clopotel pentru notificari:

In ce fel decurge și cui se recomandă testarea Anticorpilor IgG și cea Rt-PCR?

Testări făcute LIVE de Pacientul 2.0 și Explicate de medicul de laborator, Dr. Antoanela Curici, directorul medical Synevo. Materialul complet este aici:

Informatii generale coronavirus:

Organizația Mondială a Sănătății că se confruntă cu o pandemie cu coronavirus.

Toată lumea este în alertă, mai ales că la începutul anilor 2000, tot din China, un coronavirus, acum celebrul SARS, Sindromul Acut Respirator Sever, s-a împrăștiat în 37 de țări și a omorât 900 de oameni.

Coronavirusurile sunt virusuri care afectează mai ales sistemul respirator al organismului în care intră. Se numesc corona-virusuri pentru că au acele extremități sub formă de coroană. Și, da, știu că n-a intrat încă în vocabularul românului, pluralul correct de la virus este virusuri.

Coronavirusurile au fost descoperite în anii 30 la păsări, unde făceau ravagii printre efectivele crescătorilor, dar le găsim și la soareci, sobolani, curcani, cai, porci, vaci sau câini, iar iubitorii de pisici îl cunosc ca pe un motiv de boală mortală, coronavirusul felin producând peritonita infecțioasă felină, fatală pisicilor.

Problema mare în cazul Sindromului Acut Respirator Sever, cel care s-a împrăștiat în 37 de țări și a omorât 900 de oameni in 2002-2003, este că efectele virusului s-au apărut și la plămâni și la fel se întâmplă și cu actualul virus din China, decesele fiind cauzate de pneumonie.

10 ani mai târziu, un alt coronavirus punea lumea în alertă, MERS, prescurtarea in engleză a Sindromului Respirator al Orientului Mijlociu, asta pentru că a afectat mai ales Arabia Saudită. Deși n-au fost decât 2000 de cazuri diagnosticate, mai ales persoane cu mai multe afecțiuni, virusul era atât de violent, că una din trei persoane a decedat din cauza lui. Important de stiut, in functie de starea de sanatate a fiecarei persoane, coronavirusurile, ca – de altfel – toti virusii pot afecta orice organ, nu numai sistemul respirator.

La om știam până azi 6 tipuri diferite de coronavirus și e important de știut că o răceală virală din 3 este produsă de un coronavirus, iar simptomele sunt clasice:
Strănut, Curs de nas, Durere in gât, Tuse, Oboseală, Febră.

Spun Stiam pentru că fiecare dintre epidemiile anterioarea venit cu descoperirea tipului ei de coronavirus, de fiecare dată o versiune transmisă de la animale, ascultați-l pe profesorul Streinu Cercel cum explică la Antena 3 că precedentele virusuri au ajuns la om de la pisică – SARS, dromader si păsări.

Din păcate, nu există inca nici vaccin și nici tratament pentru niciun tip de coronavirus, așa că singurele lucruri pe care le putem face este să ne ferim de zonele aglomerate, de cei care strănută fără să-și acopere gura, să ne spălăm pe mâini ori de câte ori e nevoie și, în cazul simptomelor, să ne hidratăm și să folosim antitermice (paracatamol, ibuprofen). Antibioticele sunt inutile, ca în cazul tuturor virusurilor.

Cercetătorilor nu le este acum foarte clar, dar este posibil ca actuala versiune de virus să se transmită mult mai usor de la animal la om decât între persoane și asta ar putea fi o veste bună pentru ținerea sub control a epidemiei.

Pentru acest material am folosit informatii de pe site-urile Organizatiei Mondiale a Sănătății, Medical News Today, Wikipedia și Agentia France Presse.

#coronavirus #pandemie

Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam

Facebook:
EHealthRomania:
Instagram

Facebook Comments

29 COMENTARII

    • locul seamănă perfect cu fabrica morții , în care n scurt timp luam calea lagărelor de concentrare spre camerele de gazare , semnul sase sase sase imprimat în frunte acolo unde preotul unge cu mir în numele sfintei împărtășanii

  1. D- l reporter,puneti inapoi mascuta,ptr a nu contamina spatiul respectiv,altfel obligati institutia respectiva sa decontamineze spatiul si sa- l lase indisponibil ptr destul de multa vreme!!!!!

  2. Daca Covidelu’ se transmite prin saliva, ca daia purtam botnita, de ce se iau mostre din nas si nu doar din saliva?!? oare pentru ca in varful betisoarelor ale se afla ceva ascus ochiului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here