Ei te manipulează și îți reduc stima de sine. Pot juca rolul victimei și te pot învinovăți pentru orice. Aceștia sunt vampirii energetici care te înconjoară peste tot și poate fi oricine: partenerul tău, părintele sau șeful.

Cu toate acestea, sunt ușor de recunoscut după simptomele caracteristice descrise de dr. Judy Orloff, psihiatru și profesor de psihiatrie la Universitatea din California din Los Angeles, SUA, care studiază de mulți ani oamenii toxici – vampirii energetici.

Simptomele acțiunii „vampirismului”

Subconștientul tău te avertizează și îți trimite semnale. Iată o listă de simptome care pot apărea atunci când vampirii energetici sunt lângă tine:

– o starea bruscă de greață;

– dureri abdominale nerezonabile;

– durere de cap palpitantă;

– sentimentul de vinovăție fără vreun motiv aparent;

– dureri în piept sau gât;

– un sentiment intuitiv de disconfort.

Conform statisticilor, aproximativ 1 din 5 directori de companie sunt vampiri energetici, iar această cifră arată cât de răspândit este acest fenomen printre populație. Acești oameni se comportă la fel acasă și la locul de muncă – în plus, vampirul poate părea normal și chiar adorabil. Dar în interior îi lipsește conștiința și empatia, ceea ce îl face un manipulator.

Fraze manipulatoare

Oamenii toxici sunt experți în arta manipulării. Ei folosesc o varietate de tehnici verbale pentru a-i face pe ceilalți să simtă rușine, pentru a-i exploata sau pentru a le reduce stima de sine. Dacă totuși îți este greu să recunoști astfel de oameni în jurul tău, citește și amintește-ți dacă ai auzit astfel de afirmații:

1. „Ai înțeles greșit ce am spus.”

În loc să admită că a spus ceva dureros și să-și asume responsabilitatea pentru cele spuse, vampirul va da vina pe adversar. Din punctul său de vedere, interlocutorul este de vină pentru că a înțeles greșit cele spuse.

2. „Ești prea sensibil(ă).”

Ori de câte ori ești supărată că ți-a făcut ceva rău, auzi că ești prea sensibil(ă). În cele din urmă, vampirul doar te informează „pentru binele tău” și este păcat că „nu poți accepta orice critică la adresa ta.”

3. „X este de acord cu mine.”

Acesta este unul dintre cele mai eficiente moduri de manipulare. Vampirul atrage în discuție o persoană terță. Poate fi mama sa, soția prietenului său sau orice celebritate: vampirul va folosi această persoană ca dovadă că are dreptate. În această situație, tu vei transfera negativitatea către a treia persoană, acesta fiind planul manipulatorului.

4. „Ca de obicei, exagerezi.”

Aceasta este o altă frază folosită adesea de un vampir, ca răspuns la reacția ta nesatisfăcătoare. Scopul său este să te facă să te simți vinovată, ceea ce îți va afecta negativ stabilitatea emoțională.

5 „Doar ești gelos / plictisitor.”

Epitetele – sunt o altă armă a vampirilor. Dacă apar în discuție, acesta este un semn că vampirul încearcă să-ți reducă stima de sine și să te învinovățească.

6. “De ce îmi faci mereu asta?”

Această frază este preferata vapmirilor care preiau rolul de victimă. Dacă nu cedezi jocului de la început, vor continua să se prefacă că sunt atacați. Astfel de manipulări te fac deseori să te întrebi cine este adevărata victimă în relația voastră.

Dacă în mediul tău există un vampir energetic, nu aștepta să se schimbe. Poți încerca să construiești o relație sănătoasă cu el/ea, dar singura soluție potrivită este să te separi de acea persoană. Sursa:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here