Dupa cum bine stiti eu mai am publicate doua retete de cozonac pufos dar sunt mai atipice. Au mai putin zahar si grasime, ceea ce ne permite sa framantam mai putin si sa evitam prima dospire. Daca vrem un cozonac traditional insa este diferit. Din cauza continutului mare de zahar si unt, reteaua de gluten este mult mai afectata, prin urmare trebuie sa compensam pentru acest neajuns cu cateva mici secrete, pentru ca nu vrem doar un cozonac gustos ci si foarte pufos si aspectuos.
RETETA SCRISA AICI:

Facebook Comments

23 COMENTARII

 1. Chiar ai talent de a explica. Inteleg foarte bine de la tine si tot ce am facut pana acum mi-a iesit bine. Tine-o tot asa.

 2. Am făcut rețeta la jumătate . A ieșit super!!! Foarte moale și aromatsi se desface in fâșii. Cred că am să rămân la reteta asta.

 3. Rețetele tale sunt foarte bune Eu te rog sa faci ceva retete de cozonac de post și murături asortate (la borcan și butoi) 🙏🏼❤️😘

 4. Mihaela, este aproape ca rețeta mamei cu faina opărită, maiaua, untul topit fără “petit lait”, framintatul cel puțin 40 min; multă coaja de portocala si lamiie!
  Varianta ta e mai simplificata – mama freca gălbenușurile cu zahăr si punea laptele cu “miroasele”
  Macul îl făcea tușa mea din Moldova!
  Totul făcut manual!
  Iar eu perpetuez tradiția : folosesc alune, nuca si migdale date la cuptor si tocate ! Pe deasupra cu praline si zahăr tos mai mare!
  E o Nebunie!

 5. Felicitari!
  Cred ca este grozav
  Am sa incerc si eu
  Unul îl aduc si eu la fel.Conteaza mult la produsul final
  Stiam ca daca se oprește faina, aliatul nu trebuie lucrat mult
  Am sa incerc si eu

 6. Am să-l fac mâine! 😁, doar ca eu la o rețetă de cozonac… Am frământat vreo 20 de minute… Da acuma la 60 nu știu cât am sa fac fata…. Dar când am văzut ce frumusenii ies… Merita efortul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here