Dragostea este o limbă și este însoțită de multe cuvinte și expresii: „Te iubesc foarte mult”, „ai grijă”, „arăți grozav”, „anunță-mă când ajungi”, „mi-e dor de tine”, „am fost”, „ aștept mesajul tău”, „ești foarte important pentru mine”, „vreau să petrec timp cu tine”.

Ar putea fi doar cuvinte, dar afectiunile exprimate in fiecare dintre ele hranesc sufletul. Nu-ți fie frică de cuvintele afective. Este un rău social al acestor vremuri să nu vrei să folosești cuvinte afective pentru că sunt considerate „ridicole” sau pentru că pentru unii exprimă slăbiciune.

Dar, dimpotrivă, ele exprimă putere, pentru că aceste cuvinte ne mențin sănătoși și ne ajută să răspândim vindecarea în cele mai rănite inimi. Cu cuvinte de Iubire și Afecțiune poți injecta oamenilor putere, motivație, curaj, curaj și determinare.

Nu vă fie teamă să fiți amabili și să spuneți fiecărei persoane ce este pozitiv la ea. Nu-ți fie teamă să-i spui prietenei tale „arăți bine”, „ești frumoasă” pentru că poate a fost atât de rănită de aspectul ei, încât nu se simte așa.

Nu-ți fie teamă să spui „Îmi place atitudinea ta, cum te descurci cu fiecare problemă, învăț multe de la tine”, pentru că uneori lucrurile nu sunt atât de ușoare pentru persoana respectivă și pot fi motivate de cuvintele tale. Mai puține critici și mai multă afecțiune.

Critica este bună pentru că ne ajută să ne îmbunătățim ca societate. Cu toate acestea, suntem atât de saturati de critici dure încât am uitat cuvintele de afecțiune, cele care ne motivează cu adevărat să mergem mai departe.

Când o persoană primește doar critici, indiferent de unde provine, indiferent dacă o acoperă sub „îți spun pentru că te iubesc”, nu va putea recunoaște binele care este în el din cauza concepției sale despre sine, este doar negativ.

De aceea, cuvintele de afecțiune valorează aur zilele astea în care toată lumea are ceva de criticat. Pentru că cuvintele afectuoase le oferă oamenilor identitate, spune-le cât de buni și valoroși sunt ei și motivează-i să facă schimbări.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here