Iertarea. De fapt, una dintre cele mai mari întrebări spirituale pe care oamenii și-au adresat-o este: „Cum exact iert?” 

Acest proces simplu în patru pași vă va ajuta să vă plasați într-un loc în care puteți începe să eliberați durerea, mânia și rușinea trecutului dvs. și să învățați să lăsați puterea iubirii să se manifeste deplin în viața voastră

Puterea iertării: sfaturi pentru a te elibera de durere și mânie

„Am văzut ura și am văzut iubirea. Iar dragostea este mai puternică. ”- Immaculée Ilibagiza, supraviețuitor al genocidului ruandez

Începeți să vă iertați personal

„Dacă nu creăm pace interioară, pacea exterioară nu este posibilă.” – Tsem Tulku

Când ne simțim folosiți și abuzați, acest lucru crește resentimente care ne pot bloca propria fericire. 

A te ierta este o decizie de eliminare a vinovăției și rușinii, acestea ducând la limitarea credințelor. Este o schimbare de gândire concentrată pe faptul că ai curajul să îmbrățișezi viața cu brațele deschise.

Iertându-te tu creezi un mediu interior mai pașnic și mai iubitor pentru tine. Acest lucru te conduce să atragi mai mult energia pozitivă și liniștitea în viața ta. 

Iertarea de sine vă permite, de asemenea, să vedeți persoana pe care doriți să o iertați într-o lumină mai obiectivă, deoarece nu vă mai limitați să vedeți situația dvs. ca fiind „rea” sau „lipsită de speranță”. 

Acum puteți începe să vedeți că există o lecție de învățat din experiența dvs. care vă poate ajuta să vă îndreptați spre iertare și, ca urmare, spre o fericire mai mare.

Descrieți un aspect pozitiv al persoanei pe care încercați să o iertați

Acesta este stadiul în care o mulțime de oameni se opresc. Este de înțeles.  Mânia acumulată tinde să facă acest lucru să pară imposibil. 

Cu toate acestea, înaintând în față cu acest pas, te apropii de învățarea lecției pe care persoana care a intrat în viața a avut să ți-o ofere. 

Cu cât înveți mai repede această lecție, cu atât mai rapid Universul încetează să trimită astfel de lecții în calea ta. Aceasta este cunoscută și sub denumirea de „ruperea ciclului” și este un pas puternic înainte pe calea către crearea propriei tale fericiri.

„Universul te-a zguduit ca să te trezească.” – Mastin Kipp

Cel mai bun mod de a găsi un atribut pozitiv despre cei pe care încercați să iertați este să începeți cu pași mici .

Ideea acestor pași este de a vă ajuta să vă concentrați din nou gândurile pe partea pozitivă a vieții.

Acest lucru vă ajută să spargeți ciclurile de durere, rușine și vinovăție, așezându-vă în postura de conducător al propriilor emoții

Odată ce ești deschis să ierți persoana care te-a rănit, ești gata să accesezi una dintre cele mai puternice chei pentru a-ți trăi viața cea mai bună.

Numește o lecție pe care ai învățat-o de la persoana pe care încerci să o ierți

„Viața este o sală de clasă. Doar cei care sunt dispuși să fie studenți se vor muta în capul clasei. ”- Zig Ziglar

Situațiile dure provocate de nepăsarea celor din jur nu sunt menite să aibă reședință permanentă în sufletele noastre.

Indiferent dacă lecția pe care o înveți este despre a găsi un partener care îți susține obiectivele, sau a învăța să te ridici pentru tine, tu alege să fii recunoscător pentru înțelepciunea, puterea și cunoștințele tale acumulate, eliberându-te astfel de durerile din trecut. 

De asemenea,veți fii mai puternic cunoscând mai bine persoanele care vă înconjoară, astfel încât să puteți face alegeri în viață mai bune. 

Recunoaște diferența dintre iertare și retrăire

Iertarea este despre tine. Mai exact, este vorba de faptul că nu trebuie să-ți retrăiești rănile din trecut, durerea, frustrările și mânia la nesfârșit.

Iertare eliberează stăpânirea celorlați asupra ta. Astfel nu veți mai lăsa comportamentul lor din trecut să vă influențeze negativ viața.

În acest fel, vă apărați dreptul dvs. de a vă bucura de un mediu plin de fericire, bucurie și seninătate pașnică. 

222

Citește și alte articole interesante AICI:

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here