Fiecare om vine pe această lume pentru a fi fericit. Nu-i așa? Nimeni nu se bucură de suferință, iar cei care se bucură pot fi diagnosticați cu diferite tipuri de tulburări mintale.

Se crede că fiecare om este stăpânul propriului destin. Acest lucru este adevărat. Noi ne formăm realitatea, ceea ce înseamnă că putem invoca în viața noastră fericirea. Astăzi îți voi dezvălui 3 secrete simple despre cum să-ți îmbunătățești viața.

Secretul N1 – Nu mai vorbi atât de mult despre problemele tale.

Adevărul este că, există foarte puțini oameni cărora le pasă cu adevărat de problemele și trăirile tale. Majoritatea persoanelor cu care interacționezi la serviciu/școală/odihnă fie te vor ignora, fie se vor bucura de greșelile tale. Deci, de ce să-ți irosești resursele interne, energia neprețuită, încercând să obții sprijin de la cei care nu sunt pregătiți pentru asta.

Da, atunci când femeia vorbește despre problemele ei, se simte mai bine din punct de vedere emoțional, dar trebuie să înțelegi că nu toți oamenii sunt pregătiți să te asculte și, cel mai important, să te audă. De aceea, înconjoară-te cu un număr mic de oameni cu gânduri asemănătoare, care te iubesc și care sunt interesați să-și asume povara ta emoțională. Crede-mă, asta îți va face viața mult mai ușoară!

Secretul # 2 – Încetează să fii serviabil(ă). 

În lumea modernă, este extrem de important să înveți să spui „Nu!” Psihicul nostru percepe respingerea ca pe ceva rău și dureros, dar asta nu înseamnă că din cauza unor „pentru că” trebuie să le permitem altora să ne încalce limitele personale. Refuzul de a face/spune/asculta ceva dacă nu-ți dorești – este NORMAL.

Refuzul nu te va face o persoană rea, ipocrită sau cinică. El îți va permite să-ți menții energia și demnitatea. Oamenii serviabili în mod subconștient se consideră învinși, de ce te-ai alătura în rândurile lor?

Secretul N3 – Învață să te asculți.

Nu vei deveni niciodată o persoană cu adevărat fericită dacă nu înțelegi un adevăr simplu – TU ești cea mai valoroasă și mai semnificativă pentru tine. Conștientizarea acestui fapt nu te va face o persoană egoistă, dacă înțelegi că fiecare om ar trebui să aibă exact aceeași atitudine. Da, ești valoroasă pentru tine, dar prietena ta, de exemplu, se tratează la fel. Și asta este în regulă.

Ce înseamnă să te auzi? În limbajul psihologiei, înseamnă capacitatea de a-ți înțelege dorințele și nevoile. Nu ignora ceea spre ce tinde sufletul tău. Învață să-ți asculți copilul interior. Întreabă-te: „Ce vreau acum?”

Acum știi cum să-ți îmbunătățești viața. Să fii o persoană fericită este mult mai ușor decât pare, pentru că noi înșine ne formăm prezentul. Sursa:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here