BERLIN, 25 feb (Reuters) – O demonstrație împotriva aprovizionării Ucrainei cu arme pentru războiul cu Rusia a atras sâmbătă 10.000 de oameni, atrăgând critici din partea înalților oficiali ai guvernului german și a unei prezențe mari de poliție pentru a menține ordinea.

Organizat de un politician german de stânga proeminent, protestul are loc la o zi după aniversarea unui an de la invazia Ucrainei de către Rusia, care a atras promisiuni de mai multe arme de la aliații occidentali, noi sancțiuni împotriva Rusiei și manifestări de sprijin pentru Kiev pe tot globul.

„Facem apel la cancelarul german să oprească escaladarea livrărilor de arme. Acum!… Pentru că fiecare zi pierdută costă până la 1.000 de vieți în plus – și ne aduce mai aproape de un al treilea război mondial”, au spus organizatorii protestului pe site-ul lor .

„Revolta pentru pace” a fost organizată parțial de Sahra Wagenknecht, membru al partidului de stânga Die Linke din Germania.

Germania, împreună cu Statele Unite, a fost unul dintre cei mai mari furnizori de arme pentru Ucraina.

Protestul De La Berlin Pentru Înarmarea Ucrainei

Protest împotriva livrării de arme către Ucraina la Berlin

Oamenii participă la un protest împotriva livrării de arme către Ucraina și în sprijinul negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, la Berlin, Germania, 25 februarie 2023.

„Negociați, nu escaladați”, spunea un panou ținut de un demonstrant, în timp ce un banner din mulțime scria „Nu războiul nostru”.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că 10.000 de oameni s-au adunat în jurul simbolicii Porți Brandenburg din Germania, în centrul Berlinului.

Poliția a mobilizat 1.400 de oficiali pentru a menține pacea și pentru a impune interzicerea uniformelor militare, a steagurilor rusești și sovietice, a cântecelor militare rusești și a simbolurilor de dreapta.

Purtătorul de cuvânt al poliției a spus că nu există niciun semn de participare a unor grupuri de dreapta și că protestul, despre care ministrul german de Finanțe Christian Lindner a spus că trebuie „opus în mod clar”, a fost pașnic.