printesa diana

Prințesa Diana a fost membră a familiei regale britanice, ea fiind soția lui Charles, Prințul Galilor și mama celor doi prinți, William și Harry.

Prințesa Diana a devenit un nume proeminent începând din anul 1981, când a fost anunțată logodna cu Prințul Charles. Lady Diana a fost foarte cunoscută pentru munca ei de caritate, incluzând Campania internațională pentru interzicerea minelor de teren. Din 1989 până la trecerea ei în neființă a fost și președinte al Spitalului pentru copii Great Ormond Street.

Ea a fost o apărătoare aprigă pentru persoanele infestate cu HIV / SIDA, crescând gradul de conștientizare în rândul populației, într-un moment în care exista un mare stigmat în jurul acestei boli aprige. Ea a avut un impact profund asupra percepției publicului atunci când a îmbrățișat spontan un copil de șapte ani, bolnav de SIDA, în timpul unui tur al centrului Spitalului Harlem . 

În momentul morții sale, Gavin Hart, de la National AIDS Trust , a declarat pentru BBC: „În opinia noastră, Diana a fost principalul ambasador pentru conștientizarea asupra flagelului SIDA în lumea întreagă și nimeni nu o poate egala în ceea ce privește munca pe care ea a făcut-o.“

Volumul muncii de caritate depus de Lady Diana a fost imens. La un moment dat ea fiind președinta a peste 100 de organizații de caritate. Din păcate, un suflet atât de nobil, a pierit într-un accident de mașină stupid, într-un tunel din Paris, la 31 august 1997.

Prințesa Diana a luminat cu adevărat lumea cu prezența ei și a adus concret o schimbare pozitivă, încât o întreagă lume i-a fost recunoscătoare. Prin lecțiile de a fi ale prințesei Diana, noi sperăm să ne reamintim mereu de viața unei femei extraordinare:

„Cea mai gravă boală a vremurilor noastre, este că atât de mulți oameni suferă și ei nu vor fi iubiți niciodată.”

„Două lucruri stau ca piatra – bunătatea în situația necazului altuia – curajul în situația necazului tău.”

„HIV nu face ca oamenii să fie periculoși pentru a fi cunoscuți. Le poți strânge mâinile și le oferi o îmbrățișare, știind că ei au mare nevoie de ea!”

„Efectuați un act aleatoriu de bunătate, fără aștepta recompensă. Cu siguranță, în timp, cineva ar putea face același lucru pentru tine. ”

„Îmi place să fiu un spirit liber. Unora nu le place, dar așa sunt eu.”

„Toată lumea trebuie să fie apreciată. Toată lumea are potențialul de a da ceva bun înapoi. ”

„Fă doar ce îți spune inima ta că este corect.”

„Îmbrățișările pot face minuni.”

„Cea mai mare problemă a lumii astăzi, o reprezintă intoleranța. Toată lumea este atât de intolerantă. ”

„Când ești fericit, poți ierta foarte mult.”

„Oriunde văd suferință, acolo vreau să fiu, făcând tot ce pot.”

222

Citește și alte articole interesante AICI:

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here