@leoburtisanoficial

Dacă nu ai încercat până acum această prăjitură, atunci te sfătuim să nu mai stai mult pe gânduri și s-o faci chiar acum! Această rețetă va fi o reală descoperire în bucătărie. Este o prăjitură delicioasă cu blat de mac și cremă fină de vanilie, iar stratul de biscuiți și glazura perfectă întregește gustul fenomenal al prăjiturii.

Rețeta completă:

Ingrediente:
4 bucăți gălbenuș
200 g zahăr
300 ml lapte
40 g amidon
100 g unt
5 g zahăr vanilat
½ linguriță sare
5 bucăți albuș
50 g făină
75 g mac
1 lingutiță praf de copt
10 biscuiți cu cacao
200 ml cafea îndulcită
100 g ciocolată neagră
100 g frișcă lichidă 30%
Mod de preparare:
1. Mixați gălbenușurile cu un praf de sare după care adăugați treptat 100 g zahăr. Adăugați amidonul și mixați bine după care înlocuiți mixerul cu un tel și adăugați treptat din lapte.
2.Transferați compoziția într-o cratiță pe care o puneți la foc mediu timp în care se amestecă continuu. Fierbeți câteva minute până la îngroșare, după care transferați într-un bol care va fi acoperit cu folie alimentară și dați la frigider până se întărește.
3.Mixați cremă răcită cu untul moale.
4. Amestecați făina cu praful de copt după care lăsați deoparte și bateți albușurile cu un praf de sare. Adăugați treptat celelalte 100 g zahăr și mixați până când obțineți o bezea tare și lucioasă. După care adăugați macul și se încorporează făina amestecând cu ajutorul unei spatule cu mișcări ample de sus în jos.
5. Turnați compoziția într-o tavă pătrată de 24 cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptorul preaîncălzit la temperatura de 180°C pentru 25 minute. Faceți testul cu scobitoarea și îl scoateți pe un grătar să se răcească.
6.Puneți crema peste blat și nivelați cu lingura, după care treceți biscuiții prin cafea și se pun pe cremă.
7.Turnați frișca fierbinte peste ciocolată și lăsați 2-3 minute, apoi amestecați foarte bine. Se lasă deoparte 10 minute, apoi se pune peste stratul de biscuiți.
8.Dați prăjitura la frigider pentru 2 ore după care o puteți tăia în bucățele. Cu cât stă mai multe ore în frigider, cu atât este mai bună.
Savurați cu plăcere!

Pentru mai multe rețete video urmăriți-ne pe:

Blog:

Facebook:

29 COMENTARII

 1. Felicitari!Ati pus si cantitatile!
  Urmatorul pas:vorbiti si explicati modul de pregatire!Ati usura f.mult viata gaspodinelor!!!

 2. 💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗
  Isus Hristos este singurul Dumnezeu adevărat!
  Unul Dumnezeu care a înviat din morți și trăiește pentru totdeauna.
  Isus Hristos este singurul calificat să ne dea viața veșnică.
  Vindeca trupurile lor.

 3. Rețeta am făcut-o este bună ne place mult”multumim.. dar întreb peste blatul cald se poate pune imediat crema ori trebuie să aștept răcirea lui ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here