În această prezentare, vorbesc despre relația dintre postul intermitent și tiroidă, despre influența și impactul postului asupra tiroidei, despre cum afectează postul activarea hormonului T3 și metabolismul și, în final, despre câteva beneficii ale postului intermitent în bolile autoimune.
Referințe:
Cignarella F, et al. Intermittent Fasting Confers Protection in CNS Autoimmunity by Altering the Gut Microbiota, 2018,

Kim do Y, et al. Inflammation-mediated memory dysfunction and effects of a ketogenic diet in a murine model of multiple sclerosis, 2012,
Effects of Caloric Restrictions and Dietary composition on serum T3 and reversed T3 in man,
Muller H, et al. Fasting followed by vegetarian diet in patients with rheumatoid arthritis: a systematic review, 2001,
Brandhorst S, et al. A periodic diet that mimics fasting promotes multi-System regeneration, enhanced cognitive performance, and health span, 2015,
Intermittent Fasting and the Thyroid:
Why Fasting lowers your thyroid hormon T3 a little bit:

Images:

Angela Stolnicu, 63, este doctor în Antropologie cu un interes de studiu concentrat pe stilul de viață, longevitate și abordarea culturală asupra bolii / stării de sănătate. Dacă găsiți util și interesant acest conținut, vă invit să vă abonați!

Disclaimer: Materialele (video sau print) au doar scop informativ și educativ. Acestea nu trebuie folosite pentru autodiagnosticare și nu se substituie consultului și tratamentului medical, prescripției medicale sau orice altă recomandare a medicului și nu instituie nicio relație de genul medic-pacient. Aceste materiale nu au menirea de a vă schimba programul medical sau dieta recomandată de medic. Consultați medicul de familie sau medicul specialist pentru orice problemă medicală. Titularul canalului YouTube nu este răspunzător și nu are nicio responsabilitate privind modul de înțelegere al textului și al prezentărilor în sensul unui diagnostic, cură, tratament medical sau orice alt serviciu medical. Conținutul materialelor prezentate nu urmărește promovarea unui anumit produs, nu are obiective comerciale si nu induce afilierea cu nicio companie producătoare sau de altă natură.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here