Placile video de la Nvidia se impart in doua categorii: placi de desktop si MaxQ, placi "mobile" pentru laptop. Cat de mare este diferenta de performanta intre ele?

Facebook Comments

31 COMENTARII

 1. Prea smechere episoadele astea. Imi place mult cand o problema se dezbate in doi. Este mai interactiv. Este mult mai interesant decat atunci cand vorbeste un om, sta si turuie. Insa cand sunt doua persoane, exista dialog, interactiune. BRAVO!

 2. Max-Q e o strategie nesimtita de marketing. Inteleg ca e pentru a face laptopuri mai subtiri, dar in conditiile in care un 1070 Max-Q trage mai mult spre performante de 1060, mi se pare ca se duc dupa cei care nu prea stiu, au impresia ca isi iau un laptop subtire la aceeasi bani cu aceeasi putere… Dar teapa… De ce sa nu fim cu bun simt si sa facem 1050-1070MaxQ, unde 1070MaxQ sa fie de fapt actualul 1080MaxQ. Dar nah, banii…

  • Lightning Totusi performantele sunt bune in ambele cazuri, indiferent ca e o placa Max-Q. Am avut un laptop cu 1050Ti de 4GB iar recent am trecut pe un 1060 Max-Q de 6GB, in jocuri e diferenta destul de mare (de exemplu in Forza Horizon de la „aproape jucabil” pe medium pot rula jocul in 40-50 frame-uri cu detalii high.

  • Platonovo Probabil diferentele sunt mai mari la placile mai scumpe. Singura experienta pe care am avut-o personal a fost cu 1070, 1070 MaxQ si 1060, reusind sa le testez pe toate si alegand in final un 1070 simplu. Am presupus ca e la fel si cu restul, dar daca e mai ok cu alte modele, ma bucur.

 3. Placile video nvidia max-q au aparut pentru a face laptopuri de gaming cat mai subtiri si portabile, MSI Gaming Stealth Thin 8RF de exemplu

 4. Asta ne mai lipsea sa punem placi de 3000-4000 lei la un laptop ,mda m-am convins .
  Treaba asta cu placa externa la laptop a fost de mult doar ca la noi in romania nu multi isi permit sa de*a 6-7000 lei pe un laptop performant si pe de-o parte sa mai si i-a o placa externa .
  Acum dupa buzunarul fiecaruia.
  Merita sa iti iei o placa video externa pt un laptop ?
  Merita sa iti iei un laptop performant pt o placa video de vre-o 4000 lei?
  Nu vreau sa ma afirm prea mult pt ca cei mult strica in fine am vrut sa clarific cv atat tot acum sper ca nu o sara nimeni cu comm la mine spunand cv de genu ,,Taci d*** ca nu sti ce vb ,, asemenea cuvinte nu ma deranjeaza asa ca cine are banii necesari sa se gandeasca bn ce sa faca cu iei.

  • Hahaha ce am mai ras chiar si asa uni vor performanta mai mare.
   Poate daca ai fi fost atent la video ai fi inteles ca nenea care a vb a spus laptopurile sunt mai bune decat un pc doar daca ii pui o placa video performanta asa ne-a dat de inteles acum fiecare cu gandirea lui dupa parerea mea nu merita sa cheltui o gramada de bani pe laptop asa ca cumparati de la pc garage(PS hai ca am facut si publicitate)

 5. As putea sa dau o idee ,laptop ,cu extensie thunderbolt unde iti poti schimba placa video dupa preferinte,ceva gen cum e dock station .Il poti atasa oricand la un laptop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here