Întâlnim adesea cupluri care au o relație de câțiva ani, dar din anumite motive nu-și întemeiază o familie. Pentru femei, această situație devine un motiv de anxietate și dezamăgire.

De ce avem nevoie de relații?

Relațiile pot îndeplini diferite funcții și pot fi privite ca niveluri specifice. Un astfel de nivel – este cel practic sau material. Acesta este ajutorul pentru supraviețuire și rezolvarea problemelor cotidiene, asigurarea nevoilor de bază – hrană, adăpost, îmbrăcăminte, sănătate.

În vremurile în care nivelul de trai nu era atât de înalt ca în prezent, supraviețuirea practică era scopul principal al construirii relațiilor.

Următorul nivel este nivelul confortului. În acest caz relația se creează în scopul comunicării, distracțiilor comune, călătoriilor, satisfacerii nevoilor sexuale.

În lumea modernă, în care atât femeile, cât și bărbații își asigură singuri existența, acest nivel este de cele mai multe ori scopul unei relații la o vârstă fragedă.

Familia – este deja un nivel mai matur, mai înalt, atunci când omul vrea să creeze ceva nou, propriu și pentru asta are nevoie de un partener.

În jurul vârstei de 30 de ani bărbații încep să înțeleagă valoarea căsătoriei și tind să-și întemeieze o familie, dar mulți trăiesc experiențe negative și divorțează, dezamăgiți de valorile familiei.

La 30-40 de ani se creează un decalaj, când femeile necăsătorite (nu toate, ci multe) își doresc să se căsătorească, iar bărbații liberi nu mai au această dorință. Și doar odată cu apariția experienței de viață și a înțelepciunii (mai aproape de maturitate) bărbații devin din nou serioși.

Deci, oricât de cinic ar suna, dacă femeia vrea cu adevărat să se căsătorească, ea trebuie să-și dezvolte abilitatea de a recunoaște bărbații ca material pentru relație. Această abilitate vine prin lecțiile de viață, precum și prin însușirea experienței străine.

Dacă relația s-a blocat, merită să faci o dramă din asta?

Femeia care descoperă că timpul trece și bărbatul nu vrea să se căsătorească, la un moment dat începe să se îngrijoreze. Iar comportamentul tipic în acest caz este acela de a face o dramă, cu acuzații și epitete nepotrivite.

Nu trebuie să-ți arăți emoțiile atât de violent, dar este logic să iei situația în serios. Dacă în relație nu există dezvoltare, poate că scopul bărbatului este confortul, comunicarea și petrecerea timpului liber. Asta-i tot. Și ți-a luat 5 ani să-ți dai seama.

Deci, să aștepți sau să pleci?

Nu există un algoritm corect al comportamentului în această situație. Dar dacă nu ți se potrivește ceva, este inutil să aștepți. Dacă iubitul tău nu este entuziasmat de ideea căsătoriei, atunci nu este încă pregătit pentru ea. Când se va întâmpla acest lucru (și dacă se va întâmpla) depinde doar de el.

Pentru ca o relație să atingă un nou nivel, ceva trebuie să se schimbe. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să rupi brusc relația – încearcă să începi cu tine. Pentru început, conștientizează că niciun bărbat, nici măcar cel căruia te-ai dăruit complet, nu este obligat să te facă fericită, ci tu ar trebui să o faci pentru tine.

Găsește-ți un sens în viață, altul decât familia.

Femeia care este devotată complet bărbatului și și-a pierdut personalitatea, în cele din urmă devine plictisitoare și ajunge la statutul de servitoare sau de mobilier. Dacă bărbatul sau copilul a devenit sensul principal al vieții tale, mai devreme sau mai târziu ei vor obosi de această povară insuportabilă.

Nicio altă persoană nu poate fi sensul vieții tale. Sensul este întotdeauna în sufletul tău, în propriile surse de bucurie și experiențe, în a fi parte a lumii și a fi conștientă de tine în ea.

Înainte de a întemeia o familie, regăsește-te: construiește-ți un sistem de valori, înțelege ce este important și interesant pentru tine, ce te inspiră, ce te face fericită, ce te hrănește și ce te lasă indiferentă. Sursa:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here