Să spunem că tu simți că este Misiunea ta să împărtășești anumite informații, o anumită Cunoaștere/ Înțelepciune cu cei din jur – acest lucru te pasionează/ entuziasmează, simți că așa servești Binele comun.

Dacă tu funcționezi din spațiul polarității, este suficient să apară câteva persoane/ comentarii care să spună ceva de genul: „Ce zici tu sunt niște tâmpenii! Revino-ți și coboară cu picioarele pe Pământ!”/ „Ești complet nebun! Du-te la doctor să te cauți!”/ „Tu nu ești sănătos la cap!” și ți-a scăzut entuziasmul, nu mai simți o dorință atât de mare să servești Binele comun, dacă lumea te judecă/ jignește/ ironizează.

Dacă funcționezi din spațiul neutralității nu te afectează în niciun fel faptul că unii oameni nu sunt de acord cu tine și uneori, aceștia râd de tine, te jignesc/ judecă/ marginalizează.

Tu știi foarte clar care este adevărul tău și-ți vezi de treaba ta cu același entuziasm, servești Binele comun fără nicio reținere.

Un alt exemplu: să spunem că te pasionează un anumit lucru, ai un anumit vis și ai început să faci pași în direcția respectivă – vrei să fii un artist. Dacă tu funcționezi din spațiul polarității, de cum apar primele obstacole, nivelul pasiunii tale se reduce și începi să ai dubii, începi să te întrebi dacă nu cumva ai greșit că ai renunțat la….. pentru a-ți împlini acest vis, dacă nu cumva ți-ai asumat riscuri prea mari, dacă merită efortul, dacă ești cu adevărat talentat în acel domeniu.

Dacă funcționezi din spațiul neutralității nu ai nicio problemă cu faptul că pe drumul pe care te afli te confrunți uneori și cu obstacole. Tu simți mereu vie în interiorul tău acea pasiune, simți la fel de vie acea dorința de a crea și de a împărtăși cu ceilalți talentul tău și mergi înainte, în ciuda tuturor obstacolelor, pentru că ȘTII/SIMȚI fără dubiu că asta vrei să faci.

Poate că vei avea parte de critici, de aprecieri negative la adresa creațiilor tale, însă asta nu te oprește să creezi în continuare. Fluxul tău creativ nu este oprit de faptul că unii oameni nu apreciază creațiile tale.

Tu nu creezi ca să obții admirația/ aprobarea altora; tu doar permiți fluxului creativ să curgă prin tine. Pasiunea nu dispare atunci când funcționezi din spațiul neutralității.

Opinia altora în legătură cu ceea ce te pasionează pe tine nu are nicio importanță, nu te afectează; când ceva te pasionează, mergi înainte indiferent ce gândesc/ spun/ fac cei din jur.

Când ceva te pasionează, ești capabil să-ți manifești acea pasiune chiar și în condiții care altora li s-ar părea vitrege – pasiunea este acolo, în interiorul tău și curge prin tine, indiferent de condițiile exterioare. Sursa: Franco DeNicola

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here