Când citiți titlul acestui articol, poate câțiva oameni pe care îi cunoașteți vor apărea automat în capul vostru! Aceștia sunt oamenii politicoți din viața ta, adică oameni care par să facă întotdeauna lucrurile cele mai amabile. Acest tip de comportament este accesibil și benefic oricui dorește să-l încorporeze în viața lor.

Capacitatea de a arăta bunătate și de a asculta cu atenție nu sunt trăsături. Acestea sunt acțiuni învățate care pot fi puse constant în practică, dar veți fi uimiți cât de ușor pot deveni obiceiuri și în viața voastră.

Ce lucruri obișnuite, de zi cu zi, fac bărbații și femeile politicoase? Nu este un secret faptul că bunătatea, compasiunea și bunele maniere fac din lume un loc mai plăcut, nu-i așa? Citiți mai departe pentru a descoperi 15 lucruri pe care oamenii politicoș le fac fără să își dea seama chiar.

# 1 EI PRACTICĂ ACTIV COMPASIUNEA

Compasiunea este un obicei care are nevoie de cinste la majoritatea oamenilor, deoarece uneori tendința noastră naturală este să ne gândim în primul rând la propriile noastre interese. Practicarea compasiunii presupune folosirea empatiei , care este în acord cu starea emoțională a altor oameni din jurul tău.

CUM EXERSEZ COMPASIUNEA?

  • PUNE-TE ÎN PANTOFII LOR – Cel mai simplu mod de a începe este să petreci pur și simplu un moment având în vedere cum ar fi să fii cealaltă persoană în timpul interacțiunilor tale zilnice. În loc să răspunzi imediat și cu propriile tale nevoi, în primul rând, gândește-te la ce experimentează ceilalți oameni din jurul tău înainte de a acționa sau a vorbi. Apoi observă ce se întâmplă.
  • ACȚIONEAZĂ CUM AI VREA SĂ ACȚIONEZE ALTCINEVA LA ADRESA TA – De multe ori, ne plângem de acțiunile celor cu care interacționăm în loc să ne asumăm responsabilitatea pentru partea noastră. Dacă acționați în mod constant cu compasiune, cum ați dori personal să fie ceilalți, este posibil să fiți pe drumul cel bun către politețe.

# 2 EI NU JUDECĂ ÎN MOD DESCHIS

Nu este pur și simplu o mișcare politicoasă pentru a disprețui deciziile și acțiunile celorlalți. Te simți mereu în siguranță spunând ceva unui prieten politicos pentru că nu își va ridica sprâncenele!

SFATURI PENTRU A NU JUDECA:

  • CONTROLEAZĂ-ȚI EXPRESIILE – Mulți dintre noi ne trădăm gândurile purtându-le chiar pe fețele noastre. Exersează zâmbetul când auzi niște mărturisiri pline de sentimente de la prietenii tăi, astfel încât să știe că se află într-un spațiu sigur, fără judecată.
  • CONTROLEAZĂ-ȚI GÂNDURILE – În cele din urmă, se reduce la a-ți schimba părerea când vine vorba de judecată. Cert este că nu aveți dreptul de a fi judecătorul și juriul căilor sau acțiunilor altor persoane, deoarece este epuizant și contraproductiv. În plus, în acest fel, nici nu trebuie să vă controlați activ limbajul corpului, deoarece procesul dvs. natural de gândire va fi să evitați să judecați cu totul – și doar să ascultați.

# 3 EI TE FAC SĂ TE SIMȚI CONFORTABIL

A fi politicos se referă la încercarea de a-i face pe ceilalți să se simtă confortabil. Este un mod frumos, echilibrat de a fi și poate fi foarte sănătos și îmbucurător.

# 4 EI NU SE BAGĂ ÎN VIEȚILE ALTORA

Oamenii politicoși nu pun întrebări personale. Pur și simplu ar fi nepoliticos să o facem pentru că nimănui nu-i place să se simtă presat să dezvăluie detalii despre viața personală la fața locului.

Un lucru de remarcat este că numărul 3 și # 4 descriu un comportament adecvat pentru interacțiunile sociale de bază. Dacă un umăr este necesar pentru a se apleca, chiar și cel mai politicos dintre oameni va apela la un prieten pentru a fi ascultat și ceva camaraderie.

# 5 AU MANIERE DE BAZĂ

Nu, nu trebuie să fii bine versat pentru a fi considerat politicos, dar trebuie să ai elementele de bază. Este o chestiune de a fi respectuos cu cei din jurul tău și de a-ți prezenta cele mai pozitive laturi.

OBLIGATORIU:

  • MASA – Familiarizați-vă cu procedurile de operare standard pentru consumul tuturor tipurilor de alimente și comportați-vă într-o manieră decentă și chiar grațioasă în fața celorlalți.
  • SPUNÂND TE ROG ȘI MULȚUMESC – Stăpânirea acestor elemente de bază ale copilăriei este critică, precum și „scuzați-mă” sau alte aspecte necesare în timpul interacțiunilor sociale simple. Nu ești prea ocupat să spui „Mulțumesc” de fiecare dată!
  • SOCIALIZARE ADECVATĂ DE GRUP – Această obișnuință include să fii atent la ceilalți în conversații, să nu domini tot timpul și, de asemenea, să nu petreci toată noaptea verificând aplicațiile din telefon.

# 6 EI ASCULTĂ ATENT

Acest sfat este unul mare. A fi politicos înseamnă să asculți cu atenție! Această abilitate va face o diferență uriașă în viață.

Este simplu, dar necesită o disciplină la început! Concentrați-vă pe ceea ce spune persoana și lăsați-le să-și termine întreaga gândire sau întreaga poveste. Urmăriți ce au spus și nu folosiți liniștea ca o șansă de a împărtăși versiunea dvs. din aceeași poveste.

Puneți întrebări și ascultați răspunsurile. Privește-le în ochi și dă din cap sau reacționează încurajator pe parcursul conversației. Și de dragul politeții, NU vă uitați la telefon!

# 7 POT PRIMI CRITICI CONSTRUCTIVE

Nu numai că acești oameni pot accepta sfaturi sau strategii utile atunci când planifică, dar le și aplică.

# 8 EI RESPECTĂ PROPRIETATEA OAMENILOR

În general au respect pentru ceilalți oameni și au respect pentru lucrurile lor. O regulă bună este să tratezi toate bunurile cu atenție.

# 9 EI ARATĂ BUNĂTATE FAȚĂ DE TOȚI

Oamenii amabili acționează la fel, indiferent cu cine interacționează. De la CEO la un coleg general, de la chelneriță până la părinții logodnicului, toată lumea primește tratamentul adecvat și civilizat, indiferent de situație.

# 10 AU RESPECT PENTRU CEILALȚI

Vis-a-vis de bârfă, iar oamenii politicoși nu se angajează în acest comportament. Oamenii care sunt cu adevărat politicos și au respect pentru ceilalți nu se bucură de mizeriile altora. Ei se gândesc cu adevărat la oamenii din jurul lor și își doresc să fie fericiți.

# 11 SUNT MATURI ÎN TOT CE ÎNTREPRIND

În general, acești oameni își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor și nu recurg la tactici imature în timpul dezacordurilor. Să înțelegem asta, nu toată lumea vede un lucru la fel, dar există reguli de bază pentru a rămâne respectuos în timpul argumentelor.

# 12 EI ȘTIU CÂND SĂ „PLECE”

Ei „citesc” indicile sociale ale adunării și vor pleca atunci când este cazul. Acest tip de considerație este valabil și în cazul întâlnirii cuiva la birou, a discuta la telefon cu un prieten sau a vizita rude din afara orașului.

# 13 EI COMUNICĂ BINE

Comunicarea cuprinde o gamă largă de comportament. Dacă nu sunteți sigur de cum vă confruntați referitor la comunicarea dvs. generală, luați în considerare ajutorul unui prieten sau un membru de familie de încredere pentru analiza dvs.

# 14 SUNT GAZDE NATURALE

A-i face pe alții să se simtă confortabil este a doua natură pentru oamenii politicoși și nici nu trebuie să fie într-un cadru formal.

Luați în considerare să vă vedeți ca și gazdă în timpul conversațiilor și imaginați-vă că este treaba dvs. pentru a-i face pe ceilalți să se simtă bineveniți, validați și interesanți. 

# 15 EI NU FAC RĂU ALTORA

Acest lucru poate părea evident, dar este o regulă esențială. Lezarea celorlalți trebuie evitată. Fii atent la cuvintele tale, căci ele pot răni la fel de crud ca o armă.

GÂNDURI FINALE ASUPRA OBICEIURILOR NATURALE ALE OAMENILOR POLITICOȘI

Am împărtășit mai multe comportamente și filozofii generale ale oamenilor politicoți care se plimbă printre noi și fac viața mai plăcută! Ei ascultă atent și tratează toți oamenii pe care îi întâlnesc cu respect și demnitate.

REGULA DE AUR: „Tratează-i pe alții cum ți-ai dori să fii tratat” sunt cuvinte înțelepte care se pot aplica cu rezultate foarte bune.

222
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here