Oamenii nu vor să se schimbe. Ei doar afirmă acest lucru pentru că de multe ori, iluzia de a vrea ceva devine suficiență și justificare.

Schimbarea este unul dintre cele mai grele lucruri de făcut în viaţă. (…)Schimbarea e deranjantă. Ea dislocă mari cantităţi de noroi adunat cu multă grijă, zi de zi, în corpul, inima şi sufletul nostru.

Pentru că implică multă determinare şi credinţă atât în forţele proprii, cât şi într-un viitor cu nuanţă mult mai curată, caldă şi roz decât până atunci, dar necunoscut, incalculabil şi imposibil de controlat.

Oamenii nu vor, de cele mai multe ori, să se schimbe. Pentru că în adâncul sufletului nu cred că pot, că ar fi în stare, că ar supraviețui. Nu vor să-și pună întrebări incomode pentru a obține răspunsuri neplăcute.

De prea multe ori aleg să ignore imaginea distorsionată pe care o văd în oglindă şi care urlă neputincioasă, cerând să i se redea libertatea şi liniştea.

Ei preferă să folosească vorbe, ignorând să observe pe fața apropiaților și în ochii lor dezamăgirea de a încălca propriile promisiuni, pe care nu le-a cerut nimeni.

Fii tu altfel. Fă schimbarea pe care o vrei şi nu mai amâna.Vei pierde doar frici, dar te vei recâştiga pe tine. Iar eu cred cu tărie în acest premiu! Sursa: Edith Kadar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here