Căsătoria se poate transforma foarte repede dintr-o relație frumoasă într-un câmp de luptă. În astfel de momente bărbatul se întreabă: ”Oare această femeie este cea cu care aș vrea să-mi petrec restul vieții?”

De obicei, în imaginația bărbatului soția ideală ar trebui să posede un set de trăsături pozitive, pentru a putea trăi cu ea o viață fericită și lungă. Ea ar trebuie să aprecieze moralitatea, să fie fidelă, iubitoare, capabilă să înțeleagă importanța valorilor familiei și să aibă capacitatea de a crea confort în casă.

Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit trăsătura feminină care poate face căsătoria durabilă și fericită.

Care este această trăsătură? 

Un nou studiu realizat la Universitatea din California, Berkeley, pare să fi răspuns la această întrebare și a constatat că într-o căsătorie fericită, soția ar trebui să aibă un caracter mai calm și mai rațional decât al soțului său. Acest criteriu se aplică bărbaților și femeilor de orice naționalitate, vârstă și chiar religie.

S-a dovedit că „atunci când vine vorba de gestionarea emoțiilor negative în timpul unui conflict, caracterul femeilor joacă un rol cheie în 90% din cazuri”, a spus psihologul Lian Bloch, autoarea acestui studiu.

Lian și colegii săi au analizat interacțiunile a câteva zeci de cupluri căsătorite de vârstă mijlocie și matură, acordând o atenție deosebită modului în care aceste cupluri s-au comportat în timpul conflictelor, care este rata divorțurilor după diverse certuri și ce personalitate au. Oamenii de știință au descoperit că, acele căsătorii în care soțiile se calmează rapid în timpul certurilor sunt în cele din urmă mai fericite atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. În astfel de căsătorii, a existat cel mai mic procent de divorțuri, violență fizică, scandaluri și neînțelegeri.

„Emoțiile precum furia, lipsa de respect și disprețul într-o căsătorie sunt cele mai periculoase. Femeile predispuse la un comportament isteric provoacă bărbații la conflicte și prin urmare, în astfel de relații se acumulează multe emoții negative, cauzate de certuri și contradicții nerezolvate care duc la divorț. Cercetările noastre arată că, dacă soții, în special soțiile, se pot calma rapid în timpul unui conflict, pot găsi o modalitate de a rezolva disputa într-un mod rezonabil și calm, atunci căsătoria lor va înflori. Statistic, bărbații se calmează mai repede decât femeile și nu continuă să provoace conflicte, dimpotrivă, ei încearcă să analizeze și să stabilească contactul, să asculte, să rezolve problema sau să repare greșeala (dacă sunt de vină)” – a spus Bloch.

Deci, dacă ești căsătorit cu o femeie sensibilă cu care orice ceartă se sfârșește în dormitor, atunci cel mai probabil căsătoria voastră va fi fericită și puternică.

De asemenea, nu uitați că orice problemă poate fi rezolvată dacă comunicați, vă ascultați și vă apreciați reciproc. Sursa:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here