Trăiești într-o rutină perpetuă, fără să ai niciodată un indiciu de a trăi viața într-un mod mai interesant de luni întregi? Asta pentru că nu știți beneficiile încercării a ceva nou. Ceva nou poate fi o carte, un Curs, o călătorie…

S-ar putea să fiți chiar „aventurierul tăcut”, având zeci de lucruri pe lista de așteptare. Dar cele mai multe liste sunt acoperite din păcate de rutina plictisitoare și de prioritățile false.

Aproape toată lumea este așa, așa că nu te supăra prea tare. Schimbă doar acest model. Pentru că viața este scurtă și nu vrei să o pierzi făcând lucruri frivole. Mai mult, a avea experiențe noi are efect terapeutic pentru mintea și corpul tău.

Iată cele patru avantaje ale încercării a ceva nou:

1. Întâlnești oameni interesanți

Experiențele noi te fac adesea să întâlnești oameni interesanți. Oamenii noi vin adesea cu idei interesante, deoarece oamenii provin din medii diferite și își împărtășesc propriile povești. Poți chiar să-ți faci niște prieteni pe viață, care te vor face să te îndrăgostești de viață.

Speaker-ul motivațional precum Tony Robbins explică adesea de ce calitatea vieții tale constă și în calitatea relațiilor tale. Așadar, pe măsură ce întâlnești mai multe persoane și îți faci prieteni interesanți, calitatea vieții tale crește și de ce nu, poți devii mai fericit .

2. Devii mai creativ

Având experiențe noi, sunteți capabili să vedeți inspirație în diverse lucruri și astfel veți deveni mai creativ. 

Steve Jobs a fost un avocat puternic al căutării de noi experiențe în viață. Potrivit lui, cu cât este mai mare bagajul tău de experiențe, cu atât poți crea conexiuni diverse între lucruri aparent deconectate precum tehnologia și artele. 

Iar definiția creativității este de a conecta în mod semnificativ lucruri aparent deconectate.

Steve Jobs a renunțat la colegiul Reed și a învățat caligrafia care ulterior l-a ajutat să construiască caracterele și fonturile pentru Mac. Iată câteva fraze din discursul său:

„Dacă nu aș fi renunțat niciodată la un singur curs în facultate, Mac-ul nu ar avea niciodată mai multe caractere tipografice sau fonturi spațiate proporțional.”

Acest lucru arată frumusețea de a avea experiențe noi.

3. Te simți mai plin de viață

Oamenii se întreabă adesea cum timpul zboară atât de repede și viața pare să alunece cu fiecare zi care trece. Dar dacă doriți să vă simțiți împlinit în viață și în contact cu fluxul vieții, este necesar să aveți experiențe noi. Doar când vei cunoaște beneficiile încercării de ceva nou, vei învăța să nu mai trăiești în rutină. 

Neurologii spun că atunci când trăim aceeași rutină, ne hrănim mintea cu aceeași cu același idei și prin urmare, nu este nimic de absorbit și timpul zboară într-adevăr rapid. Dar având experiențe noi se poate rupe acest model și creierul nostru absoarbe experiența în profunzime, făcându-ne să simțim valoarea fiecărui moment.

4. Înveți lucruri noi și astfel evoluezi

Este o nevoie umană puternică de a căuta să realizăm întregul nostru potențial și de a depăși limitele ființei noastre. Dar când rutina constantă ne amorțește mintea, ne punem la îndoială dacă asta este tot ce există în viață.

Dar a avea experiențe noi și învăța lucruri noi ne va ajuta să descoperim mai multe despre noi înșine, despre abilitățile noastre și ne vom alimenta astfel curiozitatea.

Unul dintre cele mai mari avantaje de a încerca ceva nou este că învățăm despre lume în general. Aflăm ce contează cu adevărat în viață și ce contează pentru noi. Ne formăm noi valori atunci când învățăm din experiențele celorlați.

Pe măsură ce îmbătrânești, îți dai seama că cea mai mare resursă pe care o ai este timpul și cea mai mare plăcere în viață este spiritul de explorare și perfecționare constantă.

222

Citește și alte articole interesante AICI:

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here