A fost cândva o persoană care a sosit într-un sat nou și în care a dorit să se mute și se întreba dacă i-ar plăcea acolo așa că s-a dus la un maestru zen care locuia la marginea satului și l-a întrebat dacă el crede că îi va plăcea să locuiască în acel sat. Maestrul zen l-a privit calm și l-a întrebat:„Cum erau oamenii din orașul de unde ai venit?”

Răspunsul călătorului a fost acesta: „Maestre…îmi pare rău să spun…ei erau urâți și lacomi,supărați și trăiau numai pentru înșelăciune și furat. Maestrul zen a răspuns: „Aceștia sunt exact tipul de oameni pe care îi avem în acest sat!”

O zi mai târziu un alt nou venit în sat l-a vizitat pe acelați maestru zen și a pus aceeași întrebare la care maestrul l-a întrebat cum sunt oamenii în orașul din care provine. Noul venit a răspuns: „Erau oameni harnici și trăiau în armonie.

Se respectau reciproc, iubeau pământul pe care îl munceau cu drag pământul și erau căutători spirituali. La care maestrul zen
a răspuns: „Ei bine acesta sunt exact tipul de oameni pe care îi avem în acest sat!”.

Vezi…în viața ta orice vei vedea în lume, lumea se va oglindi în tine!
Vezi speranță, vezi bine, vezi dragoste iar lumea va vedea același lucru în tine, dar dacă vezi doar urâțenia și lăcomia din oameni, toate acestea se vor oglindi în viața ta.

Deci fii bun cu lumea și lumea îți va fi bună, dăruiește dragoste și lumea îți va dărui dragoste.

Mulțumesc pentru vizionare și rămâneți binecuvântați.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here