Cu mult timp în urmă un mare Maestru zen era renumit pentru discuțiile sale. Au venit oameni din toate religiile și din toate categoriile să-l asculte pentru că vorbea din inima și înțelepciunea lui.

Preotul unei alte religii ai cărui adepți au plecat să asculte predicile
Maestrului Zen s-a întrebat ce face acesta de câștigă atât de mulți susținători, mai ales când acest Maestru Zen nici măcar nu cita din niciuna din referințele științifice. Cu cât preotul se gândea mai mult la asta cu atât mai mult se enerva și înfuria. A jurat atunci să pună capăt problemei în mod concludent,încercând să-l provoace pe Maestrul Zen la o dezbatere publică. Preotul s-a năpustit spre templul unde maestrul Zen ținea prelegerile sale.

După ce a ajuns la templu preotul a strigat la maestrul zen:„Hei tu…crezi că toți acești oameni care sunt adunați aici te și iubesc? Nu! Ei te ascultă doar pentru că te respectă! Dar eu nu te respect! Poți sa mă faci sa te ascult…oare?

Maestrul Zen a fost amuzat de mânia preotului și a răspuns: „Pentru a avea acestă discuție trebuie să veniți aici lângă mine!”.

Mândru… preotul și-a croit drum prin mulțime până la locul unde se afla așezat Maestul Zen. Atunci Maestrul a spus: „vino în stânga mea ca să te văd mai bine! Preotul a mers și s-a așezat docil în partea stângă a maestrului zen. „Dar totuși este mai bine pentru tine să fii în dreapta mea!”. Preotul și-a făcut încă o dată drum spre partea dreaptă a maestrului zen.

În acel moment maestrul zen a zâmbit și a spus: „Vezi că faci așa cum îți spun! Ceea ce mă face să cred că ești o persoana bună și binevoitoare!”. Imediat preotul s-a rușinat de comportamentul său și s-a așezat să asculte vorbele maestrului zen.

Vezi tu…în viață nu lăsa furia să te ghideze!Fă un pas înapoi căci furia ta nu te va duce nicăieri! De furia ta mai îți va fi rușine mai târziu.

Mulțumesc pentru vizionare și rămâi binecuvântat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here