Nora Ephron

Nora Ephron (19 mai 1941 – 26 iunie 2012) a fost un autor american, dramaturg și regizor de film, cunoscută pentru filmele ei romantice de comedie și eseurile pline de duh.

Nora Ephron a visat permanent să meargă la New York pentru a deveni scriitoare, așa că, la scurt timp după absolvire, a pornit o carieră de reporter la New York Post și a început să scrie eseuri pline de umor pentru publicații precum Esquire. În această poziție, ea și-a descoperit vocația și a reușit să-și facă un renume.

Eseurile lui Ephron au devenit cărți populare, dar scenariul și filmul au ajutat-o să atingă succesul. A scris scenariul pentru When Harry Met Sally… (1989), Sleepless în Seattle (1993), and You’ve Got Mail (1998). Primele două comedii i-au adus două nominalizări la Premiile Oscar, precum și succesul și aprecierea critică.

În amintirea ei, organizatorii Festivalului de Film Tribeca au prezentat Premiul Nora Ephron – un premiu acordat scriitorilor sau directorilor de sex feminin cu rezultate notabile.

Iată cele 7 citate memorabile ale Norei Ephron care conțin sfaturi valoroase:

Nora Ephron - 7 Citate Memorabile Care Contin Sfaturi Valoroase

Mai presus de toate, fii eroina vieţii tale, nu victima!

Ceea ce maică-mea credea despre gătit: dacă lucrezi din greu şi prosperi, cineva o s-o facă pentru tine.

Dorinţa de a se mărita este un instinct primar şi de bază în femei. Este urmat de un alt instinct primar şi de bază: dorinţa de-a fi singură din nou.

Burlacii de vară sunt ca briza verii: nu sunt niciodată aşa de cool cum pretind ei a fi.

Cititul mă face să simt că am realizat ceva, că am învăţat ceva, că am devenit o persoană mai bună.

Oamenii nebuni sunt mereu siguri că sunt sănătoşi, numai cei sănătoşi sunt capabili să admită că sunt nebuni.

Atunci când îţi dai seama că doreşti să petreci restul vieţii tale cu cineva, vrei ca acest rest al vieţii tale să înceapă cât mai curând.

7 Citate Memorabile Care Conțin Sfaturi Valoroase

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here