Nathaniel Hawthorne 33 mason owl

Nathaniel Hawthorne (4 iulie 1804 – 19 mai 1864) a fost un romancier și scriitor american, cel mai bine cunoscut pentru romanele sale Scarlet Letter și The House of the Seven Gables.

Strămoșii săi au fost implicați în faimoasele procese de vrăjitorie din Salem, unde mulți oameni au fost acuzați și executați pentru că erau „vrăjitori”. Pentru a se distanța de acțiunile familiei sale, autorul a adăugat numelui său litera „w” (fiind Hathorne).

La o vârstă fragedă, Hawthorne a suferit o leziune a piciorului care l-a lăsat imobil pentru câteva luni. În această perioadă, a devenit un cititor avid și a dezvoltat un apetit pentru scriere. Mai târziu, cu ajutorul unchilor săi bogați, a urmat colegiul, apoi s-a întors acasă pentru a-și urma visul.

Încet, Hawthorne a câștigat faima în timp ce scria povesti scurte, deoarece au fost foarte bine primite de publicul său. Cu toate acestea, talentul său a fost cu adevărat recunoscut după publicarea The Scarlet Letter.

Autorul este un binecunoscut exponent al genului de romantism negru. Folosirea alegoriei și simbolismului l-au transformat pe Hawthorne în unul dintre cei mai cunoscuți autori ai timpului său.

Iată cele 15 citate ale lui Nathaniel Hawthorne care sunt lecții de viață universale:

Nathaniel Hawthorne - 15 Citate Care Sunt Lecții Universale De Viață

Fericirea este ca un fluture care, atunci când este urmărit, este întotdeauna dincolo de înțelegerea noastră, dar, dacă vă veți așeza în liniște, v-a coborî asupra dumneavoastră.

Lăsați-i pe oameni să tremure să câștige mâna femeii, dacă ei nu vor câștiga împreună cu ea cea mai mare pasiune a inimii ei!

Un singur vis este mai puternic decât o mie de realități.

Dragostea, fie că este nou-născută sau ridicată dintr-un somn de moarte, trebuie să creeze întotdeauna soare, umplând inima atât de plină de strălucire încât se revarsă peste lumea exterioară.

Nici un om, pentru o perioadă considerabilă, nu poate avea o atitudine față de el și alta pentru mulțime, fără a fi încurcat în cele din urmă cu privire la care ar putea fi adevărul.

A nu face nimic este calea de a fi nimic.

Nici o vară nu s-a mai întors niciodată și nici două veri nu au fost niciodată asemănătoare. Timpul se schimbă, iar oamenii se schimbă; și dacă inimile noastre nu se schimbă atât de ușor, cu atât mai rău pentru noi.

Noi, oameni de studiu, ale căror capuri sunt în cărți permanent, trebuie să fie supravegheați direct! Visăm în momentele noastre de trezire și ne plimbăm în somn.

Un zâmbet forțat este mai urât decât o încruntare.

Natura umană nu v-a înflori, mai mult decât un cartof, dacă va fi plantat și replantat, de prea mult timp și serii de generații, în același pământ uzat.

Fericirea nu se găsește în lucrurile pe care le posedați, ci în ceea ce aveți curajul să eliberați …

Există ceva mai adevărat și mai real, decât ceea ce vedem cu ochii și atingem cu degetul.

Toate atributele grațioase sunt de obicei cele mai efemere.

Cuvintele – atît de nevinovate și de neputincioase când stau într-un dicționar, dar cât de puternice pentru bine sau rău ele devin în mâinile celui care știe să le combine.

Am râs, în amărăciune și agonia inimi, la contrastul dintre ceea ce mi se pare și ce sunt eu!

Comments are closed.