ABONEAZĂ-TE LA CANALUL YOTUBE „LEO BURTISAN” AICI<===

Veronica Mihoc, ciobăniță la oi…Uica Mihai, lup printre mioare … Oricum caşul s-a împărțit frățește, căci la Teregova obiceiul măsuratului oilor nu se mai face după cât lapte strânge fiecare de la animalele sale, ci după numărul de oi pe care le ai. Îi credem și noi… căci uica e în stare “să înmulțească laptele cu apă de ploaie” ca să zică despre oile lui că-s mai productive și să ia caș mai mult, doar că el a fost stăpân doar pe boată…

Facebook Comments

23 COMENTARII

  1. Ahh.. Doamne, ce bine că în Banatul meu UE nu a ajuns să distrugă tradiția populară și țărănimea.. dar din nefericire a distrus tineretul care trebuie să chinuie prin străinătate pt o bucată de pâine și un viitor cu trudă și dor de casă .. Ai milă Doamne de Banatul meu și ține-l bucuros și liniștit. Amin.

  2. Ooooo, deosebită postarea! O lecție de viață și de istorie și de omenie …o școală! Să trăiești uica Mihai că avem nevoie de dumneata! Un gând bun! Nucu

  3. FOARTE FRUMOS ! si MAI ALES CU UICA-MIHAI !
    Î-mi aduce aminte de COPILĂRIE … ASA ERA SI LA NOI ÎN Marginimea Sibiului

  4. ASA trebuie sa traiască TOTI românii ! = ÎN COMUNITATE UNII CU ALȚII SI CU DUMNEZEU …SA S-E BUCURE OMUL DE ORISICE MOMENT, ori ca-i urcatul oilor – la munte – ,ori ca-i coborâtul oilor, TOT EVENIMENT ESTE SI OAMENII GĂSESC / FORMEAZĂ CEVA FRUMOS DIN ASTA.
    IUBESC Banatul CU OAMENII CALZI SI PRIMITORI, CU VORBA LOR *dulshe*…mi-am petrecut ani din copilărie *prâ`n* Bănat

  5. Minunată emisiune!!Minunat acest Domn Uica Mihai!!Balsam pentru suflet!!!Salutări și multe urări de bine din învecinata Oltenie !!!

  6. Foarte Frumos 👍🏼❤️👏👏👏🇨🇦Bravo 🙌Pastrati Traditiile Rominesti 🙏👍🏼👏❤️ Felicitari Respect ✊

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here