CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII <===

Maramureşul este un tărăm în care, de-a lungul secolelor, legendele au dospit iar astăzi poveştile de-aici păstrează încă aroma vremurilor trecute.

Fiecare pas făcut în această zonă este însoţit de nenumărate istorii despre Pintea Viteazul.
E imposibil ca maramureşenii, oameni faini, să nu îţi povestească despre izvorul lui Pintea, stânca lui Pintea, comoara lui Pintea sau…zborul lui Pintea.
Isprăvile lui Pintea au circulat întâi sub formă de balade, iar unele dintre ele s-au transformat în poveşti de spus la un pahar de vorbă. Cât vezi cu ochii, aproape că nu există sat în care oamenii locului să nu cunoască vreo legendă despre haiducul Maramureşului.

Facebook Comments

42 COMENTARII

  • O zona a tari minunata dar pacat ca e distrusa de microbi de astazi de la conducerea tarii
   Haiduci sau ce ierau ei le taia capetele la boieri ,astazi le pupa mana

  • Frumos ca bucur ca sunt nepot de haduic păcat ca ne vinde țară si o depouleza fra sa vada cineva zic pace liberi da nu-i adevărat suntem orbi

  • Va multumim pentru atentionare. Incercam sa gasim cauza. Mesajul dvs. ne–a determinat sa gasim explicatii. I-am contactat pe agentii care il reprezinta pe @Navetistul pentru a identifica similitudinile. Din pacate este posibil ca in playlistul #IstoriiAscunse @TVRTimisoara sa identificati si alte asemenea cazuri. Va rugam sa ne atentionati daca #SuntProbleme

 1. emisiune educativa , un documentar frumos ce merita urmarit, Felicitari ptr emisiune si multumirile noastre a privitorilor

  • Cine a votat a cu cine a vandut tara sa nu se mai planga acum.Cine a vrut patroni hoti sa nu se mai planga. Cine umfla buzunarele popilor sa nu mai zica nimic. Sa se bage sub patrafir sa le dea bani sa isi faca vile si sa fie grasi si fara rusine.

 2. Sunt multi care o au aceasta iarba…eu una am vazut accea iarba dar m-ia fost frica sa o iau ….pt ca sunt legende ca e blestemata si ca iti aduce si ghinion…toti care au folosit aceasta iarba au murit tineri …

 3. Despre iarba fiarelor mi-a povestit bunicul meu cand eram copil la coasa.Ne mai spunea ca poate deshide orice incuietoare,usa,lacat.
  Cum o puteai gasi?
  Luai un manunchi de iarba proaspata si o puneai in parau sau rau.Iarba aeasta curgea pe rau in sus,pe cand cea normala se ducea pe apa in jos.O fi legende?
  In orice legenda exista si un sambure de adevar,zic eu.
  Mai stiu povesti tot de la batranii nostri despre comori ascunse de haiduci.Comorile astea ard in sens ca emana un foc de purificare,curatire in anumite seri din an.Chiar tatăl lui,stra-bunicul meu ar fi participat la un asemenea moment si se facea ca aveau tot felu de reactii ciudate:l-i se facea brusc somn sau vedeau cum le lua foc gospodaria,etc.
  Printre altele,am avut o copilarie plina de mister impletit cu legende,
  cu povestiri adevarate,cu experiente traite de batranii satului,cu amintiri din indepartata Rusie cu lagarele ei.
  Un batran a supravietuit lagarului si tin bine minte cand povestea in casa bunicilor mei si ii curgeau lacrimi siroaie.ADEVAR,nu mit,nu legenda.
  Eu tot din Maramu’ sunt…deci dintr-o zona a tarii plina de mister si legende.

 4. Cu siguranța omul modern,și-a pierdut esența divina,lumina interioară,,,,dar totuși mai exista oameni adevărați,care nu se arată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here