222

„Ceea ce îmi place în ceea ce privește cercetarea creierului și a biologiei noastre este că mi-a permis să prezint cele mai recente descoperiri.

Am aflat că nu ne-am dorit să existăm într-un anumit mod pentru tot restul vieții noastre și nu suntem condiționați de genele noastre. De fapt, suntem minuni în schimbare permanentă.

Treaba mea de medic timp de 31 de ani, precum și de lector, autor și cercetător este să nu vorbesc doar despre ceea ce este posibil, ci să vă arăt cele mai recente date care susțin munca mea, aceea că gândurile dvs. pot avea un efect asupra creierului, corpului și vieții tale.

Acesta este un moment din istorie în care nu este suficient să știm. Acesta este un moment din istorie pentru a ști cum să executăm cu ceea ce știm. Sunt dr. Joe Dispenza și vă voi arăta cum să vă refaceți creierul. Vreau să încep prin a-ți pune o întrebare ciudată.

Ce înseamnă pentru tine să fii supranatural?

Pentru mine, a fi supranatural înseamnă a fi capabil să îți îmbunătățești corpul și viața doar prin gând.

A fi supranatural înseamnă, de asemenea, depășirea provocărilor și condițiilor din mediul tău, pe care majoritatea oamenilor nu le-ar putea realiza. În plus, a fi supranatural ar însemna, de asemenea, să poți schimba un destin sau eveniment viitor previzibil.

Acum, este ceva care este rezervat doar yoghinilor antici, maeștrilor mistici și supereroilor? Este fantezie sau există dovezi medicale că fiecare ființă umană are potențialul de a se vindeca pe sine și într-un anumit sens, de a deveni supranatural?

În 1986, am avut propria mea experiență personală care mi-a schimbat definitiv viața. O vătămare gravă m-a obligat să contopesc tot ceea ce știam din mintea mea științifică și pregătirea mea până la un nivel mai mare de înțelegere a naturii realității și a ceea ce este posibil. O mare parte din ceea ce am descoperit nu a fost găsit în manualele convenționale și în științele cunoscute. De fapt, a trebuit să găsesc răspunsuri pentru propria mea vindecare personală. Vreau să te invit într-o călătorie și un studiu științific al minții tale, al inimii și al corpului tău. Așadar, să începem cu câteva elemente de bază despre creier, pe care ar trebui să le știi chiar de la început. Vreau să vă ofer un nou mod de a vă „reconstrui” creierul. Gândește-te la creierul tău precum la „trei creiere” într-unul singur.

Aveți literalmente trei creiere

Aveți literalmente trei creiere care vă permit să treceți de la gândire, la a face, la a fi. Deci, să începem cu primul creier, numit neocortex. Neocortexul tău este sediul minții tale conștiente. Este cel mai mare și mai evoluat la ființe umane și delfini. Aceasta este partea din creierul tău care te conectează la realitatea tridimensională.

Este împărțit în regiuni diferite și zone diferite. Deci, partea din față a creierului, numită creierul anterior, constituie 40% din întregul creier. Este cea mai mare la ființele umane și este ceea ce ne separă de toate celelalte specii. Următoarea specie cea mai apropiată, gibonii și cimpanzeii, lobul lor frontal este de aproximativ 14 până la 17%. câinii aproximativ 7%, la pisici aproximativ 3%.

Acum, lobul frontal este cunoscut ca fiind denumit zona funcției executive. Gândiți-vă la lobul frontal ca la un CEO al creierului sau la liderul simfoniei. Lobul frontal ne permite să decidem asupra acțiunii, să ne concentrăm , să inventăm, să speculăm, să avem intenție sau atenție. Este zona creierului nostru care ne restrânge reacțiile emoționale sau începe să speculeze noi posibilități. Așadar, gândiți-vă la lobul frontal ca la locul de conștiință sau la centrul dvs. creativ.

Acum, restul creierului este împărțit în continuare, de exemplu, cu partea din spate a creierului tău, numit lob occipital sau cortexul vizual, este locul în care procesezi vederea sau orientarea spațială.

Există benzi în zonele creierului tău care îți permit să simți anumite lucruri cu corpul tău sau să invoci sau să începi să inițiezi funcția motorie. Există zone ale creierului care vă permit să stocați amintiri pe termen lung și să începeți să distingeți între sine și non-sine. Dar întregul creier este mapat geografic și gândiți-vă la acel prim creier ca acea parte a creierului care vă permite să învățați lucruri noi și să aveți o experiență nouă. Așadar, de fiecare dată când înveți ceva nou, creezi conexiuni noi în creierul tău.

Învățarea forjează crearea de noi conexiuni sinaptice.

În unele dintre cele mai recente cercetări în neuroștiință, se spune că o oră de concentrare pe un concept sau idee dublează literalmente numărul de conexiuni din creierul dvs., literalmente produce dovezi fizice ca urmare a interacțiunii dvs. cu mediul. Așadar, toată această filozofie, aceste date intelectuale, această teorie, această cunoaștere, sunt stocate în acel neocortex.

Acum, următorul pas este să iei această cunoaștere, această filozofie și să începi să o aplici, să o personalizezi, să demonstrezi, să inițiezi într-un fel această cunoaștere. Și dacă faceți acest lucru în mod corespunzător și puteți obține comportamentele care să se potrivească cu intențiile voastre, puteți obține acțiuni egale cu gândurile dvs., puteți face ca mintea și corpul să lucreze împreună, având astfel o experiență nouă.

Acum, când te afli în mijlocul unei experiențe, toate cele cinci simțuri te conectează în mediul înconjurător și, pe măsură ce toată informația senzorială se îndreaptă spre creierul tău, rețelele de neuroni încep să se organizeze în tipare și rețele. Așadar, experiența îmbogățește apoi circuitele din creierul tău, iar atunci când acești neuroni încep să se formeze în rețele, cel de-al doilea creier numit creierul limbic, creierul emoțional, creierul chimic, creierul de mamifer începe să producă o substanță chimică și asta se traduce prin sentiment sau emoție.

Momentele în care te simți nelimitat

Așadar, momentele în care te simți nelimitat, momentul în care te simți abundent, momentul în care te simți liber de orice experiență, atunci îți înveți corpul chimic să înțeleagă ceea ce mintea ta a înțeles intelectual.

Deci am putea spune despre cunoaștere, că ea este pentru minte iar experiența este pentru corp. Și în acel moment, întruchipezi adevărul acelei filozofii. Și, deoarece apar noi informații din mediul înconjurător, începeți să vă schimbați destinul genetic, semnalând crearea de noi gene în moduri noi. Și creierul limbic sau creierul chimic este cel care începe să fabrice acele substanțe chimice, astfel încât corpul tău începe să devină instruit chimic să înțeleagă ceea ce mintea ta a înțeles intelectual. Acum, creierul limbic are și alte alte funcții. Este sediul sistemului nervos autonom. Și gândiți-vă la sistemul nervos autonom ca la sistemul dvs. nervos automat. Aceasta este partea creierului care reglează în mod subconștient nivelul de zahăr din sânge, nivelul hormonilor, temperatura, respirația, ritmul cardiac, aceasta este partea creierului care ne conduce viața la modul automat.

Și atunci, atunci când începeți să fabricați acel produs chimic dintr-o experiență, semnătura emoțională din acea experiență începe să vă schimbe corpul într-un fel. Dacă ați putut crea această experiență o singură dată, ar trebui să o puteți recrea din nou. Și dacă puteți recrea o experiență de mai multe ori, veți începe să vă condiționați neurochimic mintea și corpul pentru a începe să funcționeze ca un singur tot. Și dacă ai executat ceva de multe ori, încât corpul tău știe acum să-l facă la fel de bine ca și mintea ta, acum este ceva înnăscut în tine, este a doua natură, este ușor, este automat, este familiar. De fapt, ai făcut-o de nenumărate ori încât nu mai trebuie să te gândești în mod conștient la asta, astfel încât să înceapă să devină un program subconștient.” – Joe Dispenza

Citește și alt articol interesant AICI: Puterea Cuvântului – Fii Atent La Ce Cuvinte Folosești

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here