„În momentele noastre cele mai întunecate trebuie să ne concentrăm să vedem lumina.” – Aristotel Onassis

Depresia este una dintre cele mai răspândite boli mintale din lume. 1 din 5 persoane vor experimenta depresie în timpul vieții lor. 

Există din fericire o cale de ieșire și recuperarea este posibilă. Depresia ușoară și moderată poate fi tratată prin înțelegerea și lucrul asupra stării de bine.

Înțelegerea „stării de bine

Ce este wellness? Există o concepție greșită potrivit căreia starea de sănătate constă doar în lipsa bolilor și se bazează pe fitness și nutriție. Cu toate acestea, starea de bine este cu atât mai mult decât aceste aspecte. 

Wellness-ul cuprinde și tot ceea ce vă înconjoară, inclusiv mintea, corpul, sufletul, spiritul, prietenii, familia, munca, comunitatea unde trăiți și natura. 

Starea de bine reprezintă un proces continuu de dragoste, creștere, schimbare, educație, conștientizare și acceptare. Este o continuă schimbare și provocare, dar plină de satisfacții. 

Wellness face parte din tine, inclusiv tot ceea ce faci și toată lumea cu care te conectezi. Lucrul de a aduce bunăstarea în toate aspectele vieții tale nu numai că tratează depresia, ci îți crește sensul, fericirea și scopul în viață.

Tratament natural pentru depresie

Există multe opțiuni diferite de tratament pentru depresie. Terapiile naturale sunt un tratament tot mai căutat, deoarece mulți dintre noi descoperim acum noi abordări de recuperare. Există multe terapii naturale care pot ajuta la depresie: recunoștința, activitatea fizică, suport, nutriție, suplimente naturale, precum sunătoarea și conectarea cu natura.

Sunătoare

St John’s Wort este un antidepresiv natural care funcționează într-un mod similar cu antidepresivele standardizate. S-a dovedit a fi la fel de eficient pentru depresia ușoară până la cea moderată, cu mai puține efecte secundare. St John’s Wort poate interacționa cu alte medicamente, așa că vă rugăm să solicitați sfatul medicului dumneavoastră înainte de a folosi această plantă.

Natura

Petrecerea timpului în natură îți crește starea de bine, deoarece te ajută să te simți conectat la lumea naturală. Nivelurile tale de fericire se vor îmbunătăți și ele. 

Există multe lucruri pe care le poți face în natură; drumeții, înot, meditație și reflecție. O plimbare în natură este o modalitate excelentă de a vă crește conexiunea cu mediul; de asemenea, vă permite să vă conectați complet cu corpul dvs. în momentul prezent.

Iată un ghid rapid pentru plimbarea în Natură:

• Fii conștient de cum se simte corpul tău și de toate senzațiile.

• Începeți să mergeți și să acordați atenție modului în care corpul dvs. se simte în timp ce faceți fiecare pas.

• Privește în jur și acordă atenție împrejurimilor tale, ascultă cântecul păsărilor, foșnetul frunzelor și al ierbii, privește cerul albastru.

• Pentru a vă ajuta să fiți prezent, continuați să vă concentrați asupra respirației.

• În timp ce mintea ta rătăcește, reveniți la respirația voastră, continuați să priviți în jur, fiind atent la fiecare senzație.

• Exersează această plimbare în Natură 5 minute și încearcă să crești timpul în fiecare săptămână.

Echilibru între viață și profesie

Un echilibru bun între viață și muncă este esențial pentru minte și suflet. Petreceți-vă timp făcând lucrurile care le iubiți și care vă aduc bucurie. 

Scrieți toate lucrurile care v-au creat bucurie în viață și încercați-le pe cele care credeți că v-ar aduce și astăzi aceeași bucurie. Stabiliți-vă o sarcină de a face unul dintre aceste lucruri în fiecare săptămână. 

Nutriție

Hipocrate, numit și „Părintele medicinei”, le-a spus discipolilor săi: „Alimentul tău sa fie medicamentul tău, iar medicamentul tău sa fie alimentul tău!”. De-a lungul istoriei, mâncarea nu a fost folosită numai pentru a ne hrăni corpul, dar a fost folosită și pentru vindecare.

Aceste alimente, cunoscute sub denumirea de alimente funcționale, sau mai recent etichetate „super alimente”, conțin beneficii nutritive care ne îmbunătățesc sănătatea și bunăstarea. 

Nu numai că au o istorie lungă de utilizare cu beneficiile lor medicinale, dar cercetările științifice recente au relevat beneficii și mai extraordinare ale acestor alimente. Multe fructe, legume, cereale integrale, lactate, leguminoase, nuci și mirodenii conțin substanțe nutritive eficiente care pot preveni și trata depresia. În schimb, studiile arată, de asemenea, consumul de alimente procesate poate crește riscul de a dezvolta depresie.

Spiritualitatea 

Cercetările au arătat că a te conecta cu partea ta spirituală îmbunătățește starea de spirit, reduce depresia și intensifică seninătatea și pacea. 

Pentru acest lucru trebuie să fiți capabil să vă conectați cu voi, cu cei din jurul vostru și cu mediul. Puteți practica spiritualitatea, fiind recunoscător, iertător și prin rugăciune. Iată câteva sfaturi care să vă ajute să începeți:

• Țineți un jurnal de recunoștință și enumerați 3 lucruri în fiecare zi pentru care sunteți recunoscători.

• Spune-i cuiva că îl iubești și cât de mult înseamnă pentru tine.

• Privește frumusețea din jurul tău și lasă-te cufundat în natură.

• Zâmbește tuturor.

• Complimentează pe cineva.

• Mulțumește tuturor(șoferului autobuzului, poștașului, lucrătorului din magazin).

• Îmbrățișați provocările vieții și transformați-le în oportunități de a crește și de a învăța.

• Concentrează-te asupra atuurilor tale.

Depresia este o boală gravă și complexă. Primul pas către vindecare este și obținerea de sprijin. Dacă simțiți că sunteți deprimat, cereți mai departe și sfaturi profesionale.

222

Citește și alte articole interesante AICI:

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here