„Cu toții ne confruntăm în viață cu situații stresante, obositoare. Datorită stresului, al conflictelor, a dificultăților neașteptate se întâmplă să ne dezechilibrăm, să ne pierdem capacitatea de a mai gândi și acționa logic și rațional.

Împământarea ne ajută să ne energizăm, să ne echilibram in plan mental, fizic, emoțional și spiritual și să ne îmbunătățim calitatea vieții, să o armonizăm.

Câteva metode de împământare foarte simple:- Mergeți desculți de preferat pe plajă, prin iarbă, râuri curgătoare, apă.- Intinde-te pe iarbă oriunde ai prilejul în pădure, în grădină, în parc.

Eliberează tensiunea în sol.Stai în picioare sau culcat, inspiră de câteva ori și respiră, relaxează corpul și concentrează-te pe picioare,simte forța gravitației pe pământ, cum devii din ce în ce mai greu. Mergi conștient. Simte contactul pașilor cu pământul.

Concentrează-te pe tălpi în momentul în care mergi. Când stai în picioare spre exemplu acasă, gătești, calci rufe, te speli pe față sau pe dinți, fă un obicei de a simți pământul sub tălpile tale.

Dansul conștient, plimbarea în natură sau în aer liber, măturatul în curte, udatul florilor, tăierea ierbii, plantatul, recoltatul, exercitiile fizice și meditațiile pe gazon sunt bune și eficiente și au efectul de a te împământa. Există multe alte tehnici de împământare, însă am ales doar câteva simple și ușoare, pe înțelesul tuturor, ca oricine dorește să le poată pună în aplicare.”

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here