La 20 de ani te gândești că peste 10 ani vei fi o femeie matură, de succes. La 30 de ani însă, îţi dai seama că nimic nu s-a schimbat. Viitorul nu întotdeauna este aşa cum ţi l-ai imaginat.

Jurnalista Julia Dellitt ne împărtășește lista ei personală cu 11 puncte pe care nu le-a respectat până la 30 de ani și regretă despre aceasta. Învață din experienţele ei şi aplică-le pentru a-ți face viitorul mai frumos.

1.Să întorc datoriile

“Am acumulat mai multe datorii pe cardurile de credit şi nu am întors creditul pentru studii. Acum însă îmi controlez bugetul, evit cumpărăturile inutile”

2. Să călătoresc cât mai mult

“Înainte călătoream doar când aveam ocazia. Acum nu mai aștept, când voi avea posibilitatea să merg într-un loc – peste un an, doi sau cinci. În schimb, îmi elaborez un plan anual de vacanţă. Planificarea bugetului îmi garantează că voi avea bani pentru a călători.”

3.Să locuiesc singură

“De la 20 la 30 de ani am trăit doar 1 an singură. Acum sunt căsătorită şi regret că nu mi-am permis să fac acest lucru mai mult timp. Am un soţ extraordinar, însă când ai un apartament în care locuiești singură, ai o libertate specială. Poţi face orice îţi dorești.”

4. Pauză în relaţii

“Când aveam 20 de ani, eram întotdeauna în căutarea unui partener. Pauzele în relații care mi se întâmplau, erau pline de suferință psihică. Regret că nu mi-am oferit șansa să savurez viaţa fără relaţii şi fără tristeţe din cauza lor.”

5.Încetează să mai corectezi oamenii

“Când aveam 20 de ani oamenii mă minţeau şi se foloseau de mine. Doar mai târziu, am înţeles că trebuie să mă ţin cât mai departe de anumite situații şi anumiţi oameni. Acum, îmi este mai uşor să accept oamenii aşa cum sunt. Când observ că mi se conectează rolul de “salvator”, fac un pas înapoi şi mă opresc.”

6. Rupe relațiile nesănătoase

“Am investit multă energie în relațiile care îmi făceau rău, deşi ştiam acest lucru. Nu trebuia să suport atâta timp. Fie că e vorba de un prieten, iubit , rudă sau cineva apropiat. Cu cât mă îndepărtez mai repede de personale care îmi strică dispoziția, cu atât mă simt mai bine. Ași vrea să transmit acest mesaj la cât mai mulți oameni – însă știu că această lecție poate fi învățată doar din propriile experiențe.”

7. Însușește o limbă străină

“La 20 de ani visam să vorbesc bine cel puţin 2 limbi, însă întotdeauna amânam, pentru că era nevoie de mult timp şi forţe. Acum regret acest lucru.”

8. Cumpără haine de calitate 

“Înainte, îmi cumpăram câteva perechi de ghete noi, pentru că cele vechi erau uzate. Când în sfârșit am înțeles că se uzează rapid pentru că sunt făcute din materiale ieftine, am achiziționat o pereche de încălțăminte mai scumpă care m-a servit mulți ani. La fel e şi cu îmbrăcămintea. Îmbrăcămintea scumpă este o investiție bună.”

9. Locuiește într-o altă ţară

“După ce am făcut studiile la Roma, mi-am promis că într-o zi mă voi întoarce aici pentru a munci. Însă nu am mai revenit niciodată în Italia. Să locuiești într-o ţară nouă te ajută să privești viaţa cu alţi ochi.”

10. Fă-ţi prieteni de diferite vârste

“Vârsta prietenilor mei variază de la 20 la 4o de ani. Comunicând cu oameni de vârste diferite învăţ multe. Cu prietenii de aceeași vârstă trecem prin aceleași evenimente în acelaşi timp – aşa e mai uşor să înțelegi şi să te susţii unul pe celălalt.”

11. Serbează-ţi  ziua de naștere cât mai des.

“În ultimul timp, observ că oamenii care înaintează în vârstă, tot mai rar îşi serbează ziua de naştere. Acest lucru nu este corect. Fiecare an, care ne este dat să-l trăim, este un cadou şi o ocazie bună pentru a sărbători. În viitor planific să-mi serbez ziua de naștere în fiecare an.”

Dacă ai planuri pe care încă nu le-ai realizat, nu te simți vinovat. Nu privi în urmă, regretând timpul pierdut. Învață din experiențe şi utilizează-le pentru a-ţi face viitorul mai frumos. Sursa:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here