Acasă Dezvoltare Personala Îmbunătățește-ți Starea Emoțională Chiar ACUM!

Îmbunătățește-ți Starea Emoțională Chiar ACUM!

1081
1

Îmbunătățirea stării emoționale implică în primul rând înțelegerea modului în care gândurile, sentimentele și comportamentele noastre sunt toate strâns conectate. A învăța să accepți prezentul cu compasiune și fără judecată și a alege pașii potriviți pentru fiecare gând și sentiment astfel că tu poți înflori către adevărata și binecuvântata STARE de BINE!

Iată câteva sfaturi pentru îmbunătățirea stării emoționale:

Conștientizarea

Primul pas pentru îmbunătățirea stării de bine este de a deveni tot mai conștient de gândurile negative și de a le putea elimina atunci când apar. Încercați să înlocuiți fiecare gând negativ cu trei gânduri pozitive. Dacă vi se pare o luptă, începeți cu o listă de recunoștință.

Afirmațiile Pozitive

Exersați afirmații pozitive, alegând ceva care vă este semnificativ – de exemplu, „sunt amabil”, „sunt puternic” și spunând asta cu voce tare. Afirmația mea preferată este „Sunt recunoscător pentru ziua de azi!”. Cu cât exersezi mai mult, cu atât mintea ta o va crede.

Concentrează-te pe vremurile bune

Dacă descoperiți că mintea începe să rătăcească și să se concentreze pe gânduri negative, încercați să faceți un pas înapoi, să vă întrerupeți și să reflectați asupra unei amintiri fericite sau a unui moment care v-a adus bucurie – indiferent că este vorba despre o conversație recentă cu un prieten sau persoana iubită, o zi de naștere sau o realizare semnificativă din viață.

Fii conștient de momentul prezent

În loc să reflectați asupra trecutului sau să vă faceți griji pentru ceea ce este mai departe, concentrați-vă asupra respirației dvs. și deveniți atenți la gândurile și sentimentele voastre. Acest lucru vă va aduce în momentul prezent și vă va ajuta să vă simțiți mai calm și mai relaxat și să aveți gânduri mai clare.

Scrie zilnic în Jurnalul tău

Jurnalul este o modalitate puternică de a oferi claritate și perspectivă gândurilor și sentimentelor tale pe măsură ce apar.

Auto-îngrijirea

Puteți practica îngrijirea de sine făcând un lucru în fiecare zi de care să vă bucurați. Ar putea fi orice, de la a bea ceaiul preferat, până la purtarea pijamalelor sau vizionarea emisiunii preferate pe Netflix. Fii pe deplin prezent în acea activitate, fără vinovăție sau distragere.

Găsește echilibrul

Găsirea echilibrului în viață este vital pentru sănătatea noastră. Dacă luptați cu echilibrul, încercați să păstrați un jurnal și să lăsați deoparte timp pentru diferite sarcini, inclusiv pentru îngrijirea de sine.

Acceptarea

Acceptați că se mai întâmplă și greșeli – perfecțiunea nu există. Recunoașterea și acceptarea oricărei situații vă va permite să învățați, să vă dezvoltați și să mergeți mai departe.

Concentrează-te pe lucrurile pozitive

Dacă în mod conștient alegem să ne hrănim mintea cu lucruri pozitive, dragoste, bunătate, frumusețe, aceastea ne vor îmbunătăți starea emoțională.

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la gândirea pozitivă:

Respirația adâncă. Puterea respirației este un lucru incredibil. Când vă simțiți stresat sau neliniștit, petreceți un minut respirând lung și lent, profund. Ori de câte ori mă simt copleșit, mă opresc și respir. Mi-a schimbat viața și sunt convins că o va schimba și pe-a ta!

Fii recunoscător! Exersați recunoștința făcându-vă timp pentru a vă reaminti de toate binecuvântările pe care le aveți în viața voastră. Scrie-le! Conectați-vă cu natura și inspirați aerul, analizând orice senzație din corp.

Fii tu însuți! Fii cine vrei să fii și nu ceea ce crezi că ar trebui să fii. Nu uita niciodată că ești unic. Și aici nu este vorba de ego!

Fii cel mai bun amic al tău! Tratați-vă așa cum ați trata cel mai bun prieten. Dragostea de sine și respectul sunt esențiale pentru bunăstarea emoțională.

Citește și alt articol interesant AICI: Schimbă-ți Credințele Și Astfel Îți Vei Schimba Viața

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here