Să-ţi aplici zilnic crema, să-ţi faci măști pentru păr şi faţă, să mergi la yoga sau la masaje de relaxare, să mănânci corect…. Toate ştim ce trebuie să facem pentru a arăta bine şi a ne simți excelent, însă deseori teoria şi practica nu coincid. De ce ne este atât de greu să pierdem forțe şi timp pentru ritualurile de înfrumusețare?

Scuze pot fi multe: lenea, familia, treburile casnice, lipsa de bani, lipsa de timp…Îţi propunem câțiva pași simpli cu care poți începe să ai grijă de tine:

1. Scrie pe hârtie 3 fraze: “Vreau…”, trage o linie, iar mai jos scrie de trei ori “Trebuie…” Meditează, cât de mult se deosebește prima frază de a doua şi “cum trebuie..” s-o transformi în “vreau”. Dacă ţi se pare dificil, lasă această sarcină.

2.Fii conștientă de acțiunile tale. În timp ce te îmbraci, te speli, îţi aplici crema, încearcă să reduci ritmul şi să te concentrezi asupra senzațiilor. Acționând mecanic nu obținem plăcere de la ritualul în sine, iar aceasta este o componentă foarte importantă și garanția eficacității oricărei proceduri.

3. Alegeți genul de activitate care-ţi place mai mult, şi nu pentru că te ajută să arzi caloriile sau pentru că toate prietenele fac aceasta. Dansurile, yoga, înotul…unica metodă corectă de a te îngriji – să asculți ceea ce-şi dorește organismul tău.

4. Găseşte-ţi un complice. Dacă eşti timidă şi nu dorești să mergi la salon sau la sală singură, atunci mergi cu o prietenă. Împreună e mai vesel.

5. Începe de la lucruri mici. Fă-ţi o zi de spa, o dată pe săptămână. O cadă cu spumă, scrub pentru corp, lumânări parfumate şi alte detalii te vor ajuta să te relaxezi. Treburile casnice pot să mai aștepte.

6.Fă-ţi un program şi respectă-l cu stricteţe: în fiecare seară acordă-ţi 15 minute doar pentru tine. Luni fă-ţi o mască pentru păr, marți pentru faţă, miercuri pentru mâini…

7. Laudă-te pentru orice semn de atenţie pe care ţi-l acorzi. Să ai grijă de tine nu este ușor. Însă fiecare faptă mică va deveni un pas mare spre libertatea ta interioară. Surse:relatii.net

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here