Autorul american Henry Miller (26 decembrie 1891 – 7 iunie 1980) a fost o influență eliberatoare în literatură la sfârșitul anilor ’50, datorată în special romanelor sale cele mai importante, care au fost interzise publicării și vânzării de mai mulți ani în SUA.

Miller a fost un inovator în literatură pentru scrisul său strălucit și pentru dezvoltarea unui nou tip de roman semi-autobiografic.

În lucrările sale a amestecat studiul de caractere, critica socială, reflecția filosofică, misticismul, limbajul explicit și sexul. Descrierile lui izbitoare ale vieții reale au câștigat laude de la mulți alți scriitori celebri.

Cele mai bune lucrări ale lui Miller sunt Tropic of Cancer, Black Spring, Tropic of Capricorn și The Rosy . Mulți au fost indignați de mai multe pasaje adulte incluse, în special în Tropic of Cancer , care a fost etichetat drept „obscen”.

Autorul a trebuit să meargă în instanță pentru a-și ridica interdicția asupra muncii sale, iar în 1961 a reușit în cele din urmă. În timp ce controversa asupra lucrărilor sale a continuat printre critici, publicitatea a ajutat cartea să devină un best-seller.

Aceasta a fost o experiență care a schimbat viața pentru Miller – el a trăit o viață de sărăcie în Paris la începuturi, dar a ajuns să fie un scriitor de succes și respectat în Statele Unite.

Iată cele de citate ale lui Henry Miller Despre Secretul Trăirii Unei Vieți Împlinite:

henry Miller 33 mason lodge owl

Dezvoltați un interes pentru viață așa cum o vedeți; oameni, lucruri, natura, literatura, muzica – lumea este atât de bogată, pur și simplu observă comorile bogate, sufletele frumoase și oameni interesanți. Uită de tine!

Fiecare moment este unul de aur pentru cel care are viziunea de a recunoaște acel moment ca atare.

Destinația nu este niciodată un loc, ci o nouă modalitate de a vedea lucrurile.

Scopul vieții este de a trăi și a trăi înseamnă a fi bucuros, senin și conștient divin.

Destinul este ceea ce trebuie să faci în viață. Soarta este cea care vă lovește părintește cu palma la spate pentru a vă determina să vă îndepliniți destinul.

Singurul lucru la care nu putem ajunge niciodată este dragostea. Și singurul lucru pe care nu-l acordăm niciodată este dragostea.

Toată lumea spune că sexul este obscen. Singura obscenitate adevărată este războiul.

Nu am bani, nici resurse, nici speranțe. Sunt cel mai fericit om în viață.

A fi bucuros este ca și cum să fii nebun într-o lume de fantome triste.

Nu durere, nici regrete. Nici un trecut, nici un viitor. Prezentul este suficient pentru mine. Zi de zi. Astăzi!

Desigur, toată lumea își dă seama, la un moment dat, că este capabilă să trăiască o viață mult mai bună decât cea pe care a ales-o.

Comments are closed.