Helen Keller s-a născut la 27 Iunie 1880 în Tuscumbia, Alabama. Ea a fost un autor american, activist politic, lector și prima persoană cu deficiențe de auz și vedere care a obținut o Licență în Arte.

Keller s-a născut un copil sănătos, dar la vârsta de 19 luni, ca urmare a unei boli necunoscute, ea și-a pierdut auzul și vederea.

În copilărie, Helen și prietena ei, Martha Washington, au inventat un limbaj  pentru a comunica. Cu toate acestea, Keller a devenit un copil incontrolabil și multe rude din familie au indicat că ar trebui să fie instituționalizată.

Mama ei nu a renunțat niciodată la ea și a încercat în mod constant să găsească soluțiile cele mai bune pentru a îmbunătăți condiția fiicei ei.

Astfel, viața lui Helen s-a schimbat atunci când Anne Sullivan a venit la Tuscumbia ca profesoară. Povestea de succes a lui Sullivan cu Helen rămâne o poveste extraordinară și remarcabilă și este cel mai bine cunoscută de oameni datorită filmului The Miracle Worker.

După colegiu, Keller a devenit un lector bine-cunoscut prin împărtășirea experiențelor sale în public și angajarea ei în multe activități de susținere a celor care trăiesc cu dizabilități.

Helen Keller este un model puternic de inspirație, ea demonstrând lumii întregi, că prin hotărâre și muncă grea, pot fi depășite și cele mai teribile obstacole ale vieții.

Iată 13 citate încântătoare ale lui Helen Keller cu privire la fericire, viziune și scop în Viață:

Am mers alături de oameni ai căror ochi erau plini de lumină şi cu toate acestea, nu vedeau nimic în păduri, în mare, în cer, nimic pe străzile oraşelor, nimic în cărţi. Ce iluzie absurdă e acest fel de vedere! Mai bine să rătăceşti cu bun simţ, sensibilitate şi inteligenţă în noaptea veşnică a orbirii, decât să te mulţumeşti numai cu actul simplu de a vedea.”

Helen Keller - 13 Citate Despre Fericire, Viziune Și Scop În ViațăNu a existat vreun pesimist vreodată care să fi descoperit secretul stelelor sau să fi navigat către un tărâm necartografiat sau să fi deschis o nouă cale pentru spiritul uman.”

Cele mai bune şi mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute, nici măcar atinse. Ele trebuie simţite în inimă.”

Sunt doar un om, dar sunt cineva; nu pot face totul, dar pot face ceva; nu voi refuza să fac acel lucru pe care pot să-l fac.”

Trăim fericiţi nu atunci când nu avem probleme, ci când ni le ştim a le rezolva.”

Nu poţi accepta să te târăşti, când simţi chemarea înălţimii.”

Vei avea succes dacă perseverezi, vei găsi bucurie depăşind obstacolele.”

KellerHelen2Optimismul este credinţa care duce la îndeplinire. Nimic nu poate fi realizat fără speranţă şi încredere.”

Când faci tot ce poţi tu mai bun, nu vei şti niciodată ce miracol îţi apare în viaţa ta sau în viaţa altui om.”

Cea mai frumoasă lume este întotdeauna accesibilă prin imaginaţie.”

De unii singuri putem face atât de puţin; împreună putem înfăptui atât de mult!”

Atunci când eşti cel mai nefericit învaţă să crezi că există ceva pentru tine ca să faci în lume. Atâta vreme cât poţi îndulci suferinţa altuia, viaţa nu este în zadar.”

Fii o fire optimistă. Nu te gândi la eşecurile de azi, si la succesul ce poate veni mâine. Te-ai angajat pe un drum dificil, dar vei reuşi dacă perseverezi şi vei găsi bucurie în a depăşi obstacolele. Ţine minte: niciun efort pe care îl depunem pentru a obţine ceva frumos, nu este pierdut. Ceea ce caut, nu este în afară, ci este în mine.”Helen Keller

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here