Dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie si coordonatorul grupului de vaccinare din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei explica la Pacientul 2.0 ce este gripa, care sunt semnele si simptomele ei. Aflam de ce este atat de contagioasa, de ce numarul cazurilor de gripa s-au dublat in 2018 fata de 2017 si cum anul trecut 199 romani au murit de gripa.
Dr. Gindrovel Dumitra prezinta ce vaccinuri sunt disponibile si care sunt alternativele pentru adulti si copii.

Facebook Comments

4 COMENTARII

  1. Bună seara, vechiul meu prieten pac 2.0,a am zăcut de o gripa rea, tușesc de 2 săptămâni ca o capra, cu febra 39, da n am voie vaccin, acu sunt bn da ce fac cu tusea? Am luat sirop de patlagina cu scai vinat, rea gripa, cum sa ma feresc dacă nu ma pot vaccina?, Corina, și da am avut și frisoane, dureri musculare, groaznic am crezut ca am AH1N1😀😀😀, am luat nurofen răceală și gripa, e f eficient în gripe, mie mi a luat secreție din nas, ptr a elimina o gripa aviara, avem aparat la servici

    • Nu înțeleg cum este posibil ca în România să se discute despre vaccinarea antigripală în luna februarie. În țările în care grija față de cetățean, prevenția și prevederea sunt hobby național se discută și se face campanie pentru vaccinare începând de la sfârșitul lunii septembrie iar spre sfârșitul lunii octombrie începe vaccinarea care în a doua jumătate a lui noiembrie se încheie. Și gata. Cetățeanul vulnerabil este pregătit pentru ca pe parcursul întregii ierni să facă față atacurilor gripei. Dar în februarie, ce treabă mai avem cu vaccinarea antigripală? E ca să ne băgăm singuri în seamă?

  2. „Doctori”care mai de care, „deștepți”, „eminenți”, zeci de mii de farmacii și oamenii mor pe capete…..medicina actuala este cea mai mare înșelăciune…

  3. 21:40 „Am propus colegilor mei sa eliminam din vocabularul medical 2 termeni: cresterea imunitatii si detoxifierea”. Atunci de ce se spune ca in timpul iernii cand e mai putin soare, scade cantitatea de vitamina D sintetizata, si implicit imunitatea? Despre detoxifiere: organismul uman produce zeci de mii de proteine, dar exista substante atat de apropiate de cele bune incat pentru organismul uman e greu sa le deosebeasca in absenta unei alte substante. De exemplu plumbul este foarte asemanator cu un alt metal benefic: calciul. Inca din antichitate Dioscorides scria ca „plumbul face sa cedeze creierul”. Cu toate acestea datorita interesului comercial, plumbul s-a folosit in benzina zeci de ani, cu consecinte catastrofale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here