CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII <===

Carnea de vânat nu doar că are o savoare aparte dar este şi foarte sănătoasă. Nutriţioniştii o numesc chiar carnea perfectă. Are puţine grăsimi, multe proteine şi un conţinut scăzut de colesterol. În plus, cei care o savurează cu placere consideră că este singura carne cu adevărat bio.

Argumente în favoarea calitățiilor excepționale ale cărnii de vânat sunt destule. Printre altele, vânatul se hrănește doar cu ce găsește în natură, fără hormoni de creștere sau alte chimicale. În plus, antibioticele nu au cum să ajungă în organismul sălbăticiunilor.

Și pentru că uica Mihai n-ar trage cu pușca nici să-l faci friptura, am apelat la un prieten din Arad. Vînător pasionat, viticultor și îndrăgostit iremediabil de România, Eugen Magogi a reușit să-și vadă visul împlinit la Miniș. Are o podgorie de 16 hectare, aflată la al treilea an de rod. A licitat pentru fondul de vânătoare Pietriș, de 10 mii de hectare, și organizează vânători individuale sau de grup. Majoritatea celor interesați vin de peste hotare.

Drumul lui Eugen Magogi până la împlinirea visului său nu a fost deloc ușor. A fugit din țară, în anii comunismului, ascuns în podul trenului. A cerut azil politic în Austria și s-a descurcat cum a putut. Cu un curaj nebun s-a întors, tot clandestin, în fiecare an, în țară, de dorul locurilor natale. Și a plecat mereu înapoi, trecând frontiera ilegal. Nici acum nu-i este mai ușor. Are doar trei angajați alături de care trebuie să gestioneze imensul fond de vânătoare. Iar problemele nu sunt puține, inclusiv invazia braconierilor.

Dar cum vânătoarea face casa bună cu gastronomia, o vizită pe domeniul lui Eugen Margogi nu se poate încheia decât cu un festin: friptură de mistreț rumenită în untură și apoi înăbușită în bulion și ciorbă vânătorească din carne de mistreț cu bureți-gălbiori.

Facebook Comments

25 COMENTARII

  1. Ma enerveaza ca mereu la toate emisiunile nu aratati mancarea in farfurie
    E ca si cum te-ai uitat la un film si la final ti se ia curentul
    Repede repede
    La sfarsit putea sa mai tina 30 de secunde cu platingul

  2. Daca tu…mare bucatar si vanator…afirmi ca dupa varsta de 1 an si jumatate toata carnea…pana la 5 ani…se gateste la fel…adica are aceleasi proprietati (gust, perioada de gatire)…iti spun ca ai trait degeaba ! Ai cunostinte gastronomice cat am uitat eu ! Probabil ca asa esti si cu vanatoarea…paralel…

  3. Cu aceasta nu sunt de acord omul niciodată nu o să știe cite studii are ce animal e mail buen că altul e doar ce animal ii place mai mult că altul nu că nu are coarnele cum vrem noi oameni ah

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here