Vă prezint o frază puternică, dar mai ales eficientă, care vă va ajuta să aplanați multe conflicte. Adesea, această construcție psihologică poate calma chiar și cei mai supărați și înfuriați oameni.

Pentru a neutraliza rapid o ceartă, un conflict sau orice altă conversație neplăcută, spune:

“Ești ultima persoană de pe planetă pe care aș vrea să o jignesc!”

Atunci când omul aude o astfel de frază, la nivel subconștient, se declanșează mai multe comutatoare importante:

1. Recunoașterea importanței interlocutorului, unicitatea și caracteristicile acestuia. Îi alimentezi activ sentimentul de importanță. În ciuda conflictului, îl prețuiești mai mult decât pe alte persoane.

2. Este evident cât de mult nu-ți dorești să-l jignești. Pe planetă există miliarde de oameni. Aici funcționează metoda psihologică a paralelelor. Pe baza legii sociale de comparație, faci o analogie cu toți ceilalți locuitori ai planetei.

3. Un alt comutator este – recunoașterea forței personalității tale. În principiu poți jigni. Nu-ți fie teamă și nu ezita să faci acest lucru dacă este necesar. Dar nu ai nevoie de asta. Și cu atât mai mult, nu ai nevoie să jignești persoana la adresa căreia sună această frază.

Stimate cititor, mă grăbesc să adaug și faptul că această expresie este mai bine să nu fie lăsată ”deschisă”. După ce spui aceste cuvinte, este util să adăugi o clarificare și o explicație blândă de ce nu dorești să te cerți sau să intri în conflict cu această persoană. De ce este importantă pentru tine relația cu acest om. Sursa:relatii.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here