Ernest Hemingway, castigatorul unui premiu Nobel, este unul dintre cei mai mari scriitori ai Americii, dar si ai lumii, lasand in urma sa un numar impresionat de carti, cu titluri cunoscute pe toate continentele.

Stilul sau de proza, un stil clar si succint, a influentat multi scriitori, fiind imitat de foarte multi. Frazele sale scurte si de o simplitate uimitoare, nu iti mai permit sa interpretezi nimic in plus.

Cea mai mare parte a operelor sale, a fost inspirata de razboi iar personajele sale intruchipeaza propriile valori si moduri de gandire: o puternica masculinitate si incredere in sine, acestea coexistand armonios cu sensibilitatea. El a creat un set de principii, cunoscute sub numele de „Codul Eroului” pe care le-a caracterizat drept „un om care traieste corect, urmand idealuri de onoare, curaj si rezistenta, intr-o lume de multe ori haotica, adesea stresanta si intotdeauna dureroasa”.

Faima lui Ernest Hemingway este imensa si cine nu-si aminteste de capodoperele sale „Adio arme”, „Batranul si marea”?

Mai jos depunem 13 Citate extrem de valoroase ale Maestrului Ernest Hemingway care te vor ajuta cu siguranta sa devii o persoana virtuoasa.

„Cei mai buni oameni au un sentiment de frumusețe, curajul de a-și asuma riscuri, disciplina de a spune adevărul, capacitatea de sacrificiu. În mod ironic, virtuțile lor îi fac vulnerabili; ele sunt adesea rănite, uneori distruse.”

„Curajul este harul sub presiune.”

„Cel mai bun mod de a afla dacă ai încredere în cineva este să ai încredere în el.”

„Cel mai dureros lucru este să te pierzi în procesul de a iubi pe cineva prea mult și să uiți că ești și tu special.”

„Până în prezent, despre principiile morale, știu doar că ceea ce este moral este ceea ce te face sa te simțiți bine după și ceea ce este imoral este ceea ce te face sa te simti rău după.”

„Când vorbesc oamenii, ascultă-i complet. Cei mai mulți oameni nu ascultă niciodată.”

„Viața fiecărui om se termină în același fel. Numai detaliile despre cum a trăit și cum a murit distinge un om de celălalt.”

„îngrijorandu-te puțin în fiecare zi, adunat într-o viață, vei pierde câțiva ani. Dacă ceva nu este bine, remediați-l dacă puteți. antreneaza-te să nu iti faci griji: ingrijorarea nu rezolvă niciodată nimic.”

„Acum nu este timp să te gândesti  la ceea ce nu ai. Gândește-te la ce poți face cu ceea ce există.”

„Este bine să încheiem călătoria; dar călătoria contează, în cele din urmă!”

„Nu confunda niciodata miscarea cu acțiunea.”

„Nu merge niciodată în călătorii cu cineva pe care nu-l iubesti.”

 „aceasta este marea eroare: înțelepciunea bătrânilor. ei Nu cresc înțelepți. Ei cresc cu grija si cu atentie.”

222

Citește și alte articole interesante AICI:

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here