Într-o zi a intrat un profesor de psihologie înclasă ținând în mână un pahar plin pe jumătate cu apă. Elevii se așteptau la vechea întrebare comună:„Paharul este pe jumătate gol sau pe jumătate plin?”…dar spre surprinderea lor profesorul i-a întrebat: „Cât de greu este acest pahar cu apă?”.

Răspunsurile date de elevi au variat de la 210 grame la 700 de grame. Dar profesorul a răspuns că greutatea reală a paharului cu apă nu contează în problema pusă de el. Ce contează este cât de mult ții paharul în mână. Dacă ții paharul un minut tu nu vei simți prea multă greutate, dar dacă ții paharul timp de 10 minute,atunci vei simți ceva mai multă greutate și cu cât mai mult timp se va scurge, cu atât mai greu va fi să ții acel pahar în mână.

Deci dacă ai ține paharul o zi întreagă mâinile ți-ar amorți din cauza durerii, ai avea crampe și te-ai simți epuizat iar singura ta dorință ar fi să cazi sau să te întinzi. Similar este cazul atunci când treceți prin perioade de stres sau suferință. Dacă reușiți să vă detașați de stres sau suferință atunci nu există nici o problemă, dar dacă vă concentrați doar pe stres și suferință ore și ore în șir sau chiar o zi întreagă, atunci situația începe să devină o problemă.

Ar trebui să învățați să renunțați la toate gândurile stresante înainte de culcare. Trebuie să învățați că voi dețineți controlul asupra vieții voastre. Cu cât mai repede realizați acest aspect, cu atât mai repedevă veți începe viața cu un zâmbet în fiecare zi, așa că renunțați la a exagera problemele, renunțați la suferință, eliberați-vă de stres și începeți să trăiți de astăzi.

Mulțumesc pentru vizionare și rămâneți binecuvântați.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here