ABONEAZĂ-TE LA CANALUL YOTUBE „LEO BURTISAN” AICI<===

Peste 1,5 milioane de români suferă de diabet. Până la 15% dintre românii trecuți de 40 de ani sunt în faza de prediabet. Despre dieta recomandată în diabet și prediabet discutăm live cu Simona Dragomir și dr. Simona Carniciu.

Produse recomandate: www.zenyth.ro

Facebook Comments

4 COMENTARII

 1. Dacă mănânci dieta Ketogenică ( cetogenică ) sănătoasă ( „Healthy Keto” ) totul se reglează : colesterol, ficat gras, rinichi, alergii, inimă, diabet, gută, cancer, epilepsie, dureri de cap, artrită, reumatism, etc, etc, etc.
  De exemplu cancerul se hrănește și se mărește rapid și foarte bine cu carbohidrate rapide și rafinate.
  Nu mai mâncați ca purceii pâine și niciun produs din făină de orice fel de cereale, mălai de porumb, paste, nu mâncați orez, cartofi, fructe de niciun fel, zaharuri de niciun fel, gemuri, miere, sucuri, etc deci nu mai mâncați carbohidrate „rapide” și rafinate pentru că astea vă dau boli și cancere.
  Mâncați numai salate de vegetale bogate și ne-dulci, așa cum vreți să vi le faceți, dar folosiți în ele oțet natural și crud ( „raw” în limba engleză ) de mere, ulei de măsline, de nuci de cocos sau de palmier ( în general uleiuri MCT = Medium Chain Triglyceride adică Trigliceride-grăsimi de Legătură chimică Medie ) cât mai mult adică din belșug, un avocado, unt de masă natural, fără chimicale, folosiți sare de Mare ( iodizată ), zeamă de lămâie naturală, roșii, castraveți, ceapă, usturoi, ridichi, mărar, pătrunjel, etc, etc.
  Mâncați ouă de găină câte vreți deoarece sunt foarte sănătoase dar fiți siguri că v-ați dezintoxicat ficatul mai întâi prin o dietă ketogenică de circa 1-2 săptămâni dacă aveți probleme cu ficatul. ( 3-4 ouă pe zi făcute omletă, fierte, etc, sunt sănătoase dar numai când ficatul este normalizat și nu este bolnav adică gras ; și copiii dar și adolescenții și adulții pot avea ficat gras adică bolnav, hepatic, etc, chiar dacă sunt slabi ca greutate corporală. De obicei durerile de cap vin de la ficat și de la fiere. )
  Mâncați carne moderat, între circa 100 grame și 180 de grame la o masă în funcție de greutatea corpului vostru și este bine să mâncați carnea cu propria ei grăsime sau dacă este foarte slabă puteți adăuga numai unt natural, nu cu chimicale, etc.
  Asta este dieta Ketogenică care ne vindecă de orice boală.
  Mâncați numai două mese de dietă ketogenică sănătoasă pe zi ( cu multe grăsimi sănătoase și fără carbohidrate deloc adică singurele carbohidrate să fie numai salatele de vegetale și legume ).
  Dacă puteți, mâncați numai o singură masă pe zi ( dacă puteți ).
  Mâncați numai când vă este foame și nu mai mâncați la ore fixe.
  Grăsimea sănătoasă mâncată din belșug vă dă energie și nu provoacă foamea ( nu mărește producția de insulină care de fapt ne provoacă foame ).
  Dieta ketogenică sănătoasă constă la fiecare masă din circa 75% grăsimi sănătoase de mai sus ( ulei de măsline, de nucă de cocos, de palmier, MCT, unt natural, grăsimea naturală a cărnii, avocado ), circa 20% proteină animală ( orice carne cu sau fără grăsimea sa naturală, între 100 de grame și 180 de grame în funcție de greutatea corporală ) și circa 5% carbohidrate numai din salatele vegetale, din vegetale și legume care nu sunt dulci. ( PROCENTELE se referă la CALORII ; ca VOLUM de mâncare cea mai mare este SALATA de VEGETALE dar ca NUMĂR de CALORII este GRĂSIMEA Sănătoasă, ULEIURILE sănătoase ).
  Nu numărați caloriile. Nu este necesar în dieta ketogenică sănătoasă.
  Beți numai apă cu lămâie sau apă simplă curată sau filtrată și apă minerală simplă. Nu beți sucuri de fructe sau de legume dulci ( de exemplu de morcovi din cauza conținutului mare de zahăr din morcovi, etc, adică mâncați un morcov, doi, la masă dar nu beți suc de morcovi, etc ). Nu beți alcool.
  Luați câte o multivitamină pe zi sau din două în două zile.
  Dacă mâncați câte două mese pe zi sau chiar una de dietă ketogenică sănătoasă ( cu multă grăsime sănătoasă ) veți face Post intermitent ( IF=intermitent Fasting în engleză ) ceea ce este foarte sănătos pentru corp, care se dezintoxifică foarte rapid în acest fel.
  Nu e absolut nevoie să faceți sport dar mișcarea, simpla plimbare pe jos în lumina soarelui nu strică, plimbare în timpul căreia să vă expuneți cât mai mult din pielea corpului la soare, umeri, mâini, picioare, etc dar atenție, NU CAPUL care TREBUIE ACOPERIT împotriva insolației.
  Dacă cumva faceți sport la vârstă matură, nu faceți mai mult de 30 de minute pe zi din cauză că efortul fizic ridicat crește prea mult hormonul de stress numit cortizol, care crește glicemia și insulina.
  Eu mi-am corectat toate bolile, alergiile și supragreutatea corporală de la circa 105 kilograme la 78 de kilograme în circa doi ani de când țin dieta ketogenică sănătoasă ( „Healthy Keto” ) fără să fac sport deloc.
  Priviți pe YouTube „Dr. Eric Berg” despre dieta ketogenică. Are peste 2500 de materiale video pe YouTube, majoritatea despre dieta ketogenică sănătoasă. Alegeți ce vă place. El este american, vorbește o engleză americană simplă și clară ( are și „closed caption” adică „reproducere scrisă automată a vorbirii” și cu această ocazie mai învățați și ceva engleză, etc ).
  Uitați aici un link la „Dr Eric Berg” de pe YouTube, faceți click pe el :
  https://youtu.be/vMZfyEy_jpI
  Nu uitați să vă luați Zilnic – DOZE DUBLE ! – vitaminele D3, K2 prin pastile și împreună, vitamina C în consumul mare de VARZĂ MURATĂ și NU în forma de pastile ( varză murată cu ciolan, cu cârnați, etc ; varza murată are conținut foarte, foarte mare de vitamina C ), din sucul natural de lămâie, nepasteurizat, din lămâie stoarsă ; vitaminele D și A din ulei de cod ( de pește, care are și vitamina A ). Vitamina E se găsește în nuci, semințe de floarea-soarelui, în unt de masă natural, fără chimicale, etc.
  Vitaminele A, D, E, K ( ADEK ) sunt absorbite numai în prezența grăsimilor deci mâncați zilnic mâncarea cu mult ulei de măsline sau de nucă de cocos sau un avocado sau unt de masă natural sau carnea cu grăsimea ei proprie oricare ar fi aceasta.
  De asemenea luați Zinc și Selenium care ajută sistemul imunitar.
  Toate acestea – existente și în dieta ketogenică – ajută enorm sistemul imunitar și apără împotriva virușilor ( virusurilor ) inclusiv a virușilor de tip corona. Dacă urmați corect și strict dieta ketogenică ( sau cetogenică ) sănătoasă și luați zilnic vitaminele A, D, E, K, plus Zinc și Seleniu veți face extrem de rar gripă sau absolut niciodată !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here