Dominic Samuel Fritz s-a născut în 1983 la Lörrach, Germania, într-o familie cu 8 copii. Activează de peste 10 ani în administrația publică germană, în domeniul diplomației și cooperării internaționale.

În prezent, lucrează ca șef de cabinet pentru fostul președinte al Germaniei, fostul director FMI și actualul înalt diplomat la ONU, Horst Köhler.

A studiat științe politice și administrative la Universitatea din Konstanz (Germania), ca bursier al prestigioasei Fundații Academice Naționale Germane, la Sciences Po Paris (Franța) și a obținut în 2009 un masterat în studii de post-conflict la Universitatea din York (Anglia). Pe lângă limba lui maternă, germana, Dominic vorbește fluent româna, engleza și franceza.

Dominic este timișorean de suflet încă din 2003, când a lucrat timp de un an, ca voluntar al Federației Caritas, la o casă de copii din oraș. În 2006, la un stagiu în cadrul Fundației Pentru Voi din Timișoara, a înființat primul program de mentoring pentru adulți cu dizabilități intelectuale din România.

Combinând dragostea sa pentru Timișoara și oamenii ei cu pasiunea pentru muzică, Dominic a fondat „Timișoara Gospel Project” și Asociația Culturala TGP, al cărei președinte este din 2012.

Cu un leadership entuziast, perseverent și incluziv, a reușit în postura de dirijor să uneasca de-a lungul anilor, prin cântec, sute de timișoreni din toate straturile sociale. Concertele eclectice TGP au strâns donații de mii de euro pentru Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice din Timișoara.

În cadrul zecilor de concerte și în numeroase apariții în media locală, Dominic a vorbit despre Timișoara ca model de conviețuire a oamenilor diverși și despre necesitatea implicării fiecăruia pentru schimbare.

Pentru contribuţia sa la viaţa comunităţii a fost distins de către Primăria Municipiului Timişoara cu Diploma de Excelenţă în 2014. Lucrează la Berlin, dar din 2015 deține o a doua locuință în Timișoara.

Facebook Comments

58 COMENTARII

 1. Domnul Dominic vb foarte bine limba romana daca sinteti ce spune ti ma bucur sa candidati la primaria orasului TIMISOARA !

 2. Voi realizati la ce nivel vorbeste Dominic Fritz limba romana? Personal nu aud nici cel mai mic accent strain, Dominic Fritz stapaneste limba romana la nivelul unui nativ din Romania.

 3. Frumos OM!
  Clipul acesta ar trebui sa-l vada toata tara. Dar la noi se consuma altceva, clipuri cu Vulpita, cu manelisti si analfabeti. Mult succes domnule primar! Sunt mandru ca sunt timisorean.

 4. Vă mai aduceți aminte de Pietoasa? Unde Frau Elfidre Schweifert, sa sacrificat, ? Cu ce a greșit a fi trimisă întrun ,,Heim din Austria ?

 5. Eu sunt în Germania, studiez limba germană și-mi vine să urlu de invidie, când îl ascult (cu mult drag !), pe Domnul Primar Dominic Fritz cum vorbește limba mea maternă…Vreau să pot vorbi și eu la fel, limba lui maternă !!!! 🙂

  • @Heather Gramatica este dificila .Nemtii au invatat romana in 6 luni sa o vorbeasca .de scris gramatical este greu .Limba romana este ce a mai grea limba de pe planeta sa o vorbesti perfect .

  • @Sparrow Da da cine a fost primul .germanul .francezul .spaniolul .italianul care este tot trak .Citi ani are tot nordul europei civilizate si citi ani are sudul europei culturale si istoriei antice ? ie greu cu voi

  • @Peti Peti .CORECT SPUS .DAR NUMAI CA TARILE CIVILIZATE IN ULTIMI 300 DE ANI AU ASUPRIT SI DISTRUS TOATA CULTURA PRIMITIVILOR BALCANICI .VECHEA TRACIE LEAGANUL CIVILIZATIEI EUROPENE .ATIT DE CIVILIZATI AU FOST ENGLEZII .FRANCEZII .GERMANII INCIT AU TRECUT LA RAZBOAIE SI ASUPRIREA INTREGI OMENIRI .COLONII FRANCEZE OLANDEZE .GERMANE ENGLEZE .ETC .BA CE CIVILIZATI SINT OCCIDENTALII NORDICI CU NICI 1000 DE ANI DE EXISTENTA SI CULTURA ..CIND ESTI CIVILIZAT NU ATACI POPOARE CU RAZBOI SI CRIME SI NU IMPUI LEGILE TALE .ASA A DISPARUT SI EGIPTUL CIVILIZAT ANTIC .POPOARELE BARBARE AU FOST CELE DE OCUPATIE .JIGODIILE ASUPRITOARE AU SPUS INVERS CA AU VENIT SA CIVILIZEZE BARBARII

  • Da aveti dreptate si eu locuiesc in Germania si cind am auzit cum vorbeste domnul Fritz limba romana mia fost rusine de germana pe care o vorbesc dar ma bucur pt el si pentru orasul meu Timisoara ca au votat pe acest om si sa speram ca totul se va schimba in bine nu numai cu ajutorul domnului primar ci a intregului oras pe carel iubim ori unde ne am afla!

 6. l-am ascultat cu multa atenție !! Un om minunat , nici urma de demagogie in discursul sau !! Inteligent , realist , modest , sincer .Bravo Timisoara !! 😍👏

  • Baragladina de Koffie Anan și rânjitul ăla de președinte al Germaniei, două javre care nu au făcut nimic bun pentru popoarele lor, dar mi-te pentru poporul român, poporul român este colonia lor, ați aflat care este soarta copiilor pe „care îi iubește” fritz dominique samuel !?

  • @DA & DA ! esti o rusine ptr natia romineasca, un om de bun simt conduce o disputa fara sa insulte chiar daca nu-i place ceva.
   pune mina de citeste un pic si ascunde-te in tufis pina ce-ai terminat de buchisit ceva, doar-doar se schimba vremurile si poti emigra la hotentoti, acolo ajungi rege precis
   argumentul primitivilor este injuria, si calomnia.

 7. Ai dreptate ca te invarti intr-un cerc cu influenta, mai putin si ne vinzi la nemti. Te-au introdus, te-au bagat la inaintare, sa candidezi ptr Timisoara. Bine ar fi sa gresesc!

 8. Al dracu neamt,vorbeste si cu accentul zonei.)))Capacitate,ce sa zic.Pute asta a acoperit de la o posta.Oricum,felicitari timisorenilor,bucurati-va de el!

 9. Servus !, tot respectul!, pt. Cum gândesti si cum povestesti ceva foarte adevata ,dar asa sa fie precum zici! ,jos pălăria si păcat că nu te-am cunoscut personal în urma cu ceva ani…?,in tinereția mea ! 👍💜👏!,Respect pt.omul din tine .,a fii om!,e lucru mare ,a fii domn e o …???👍👏💜!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here