Cunoscutul cântăret de muzică populară, Benone Sinulescu, a murit în joi după-amiază. Vestea tragică a fost facută publică de soţia artistului, răpusă de durere.

Artistul ar fi murit acasă, la ora 14:30. Se pare că suferea de pneumonie, dar a refuzat să fie transportat la spital de teamă că ar putea să se îmbolnăvească de COVID-19, a declarat soția lui.

Starea lui s-a agravat și în cele din urma artistul a murit la vârstă de 84 de ani. Benone Sinulescu mai fusese internat în luna iunie, după ce a fost găsit de apropiați inconștient în casă. Atunci, cadrele medicale au reușit să-l stabilizeze și l-au salvat. Apoi a urmat o perioadă de recuperare însoțită de tratamente. De duminică însă starea lui a început să se înrăutățească.

Artistul Benone Sinulescu lasă în urma să o avere culturală impresionantă, cu peste 100 de cântece foarte îndrăgite de public. El a început să cânte din adolescență și de-a lungul carierei a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară, printre care și Irina Loghin. Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu, județul Buzău.

În 1967, el a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a ”pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Apoi, în 2002, președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, i-a conferit Crucea Națională Serviciul Credincios clasa a III-a, ”pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

În 2004, Benone Sinulescu a primit și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”. Sursa stirileprotv.ro