33

„Trebuie să iubești astfel încât persoana iubită să se simtă liberă“ – Thich Nhat Hanh, călugăr budist, scriitor.

Iubirea adevărată este necondiționată. Sună frumos, dar cât este de real? Dacă iubim, atunci această iubire ar trebui să fie nelimitată. Însă noi, oamenii – suntem creaturi egoiste, de aceea asociem întotdeauna iubirea cu dorințe și așteptări.

Majoritatea relațiilor sunt bazate pe  „Te iubesc dacă … / Te iubesc când ești …“. Iubirea adevărată – nu este un sistem de schimb, ea nu depinde de circumstanțe.

Poate fi dificil să-ţi laşi nevoile și dorințele obişnuite, doar pentru a iubi cu toată inima, să nu aștepţi nimic în schimb. Adevărata noastră ființă inflorește doar din iubire sinceră, lipsită de egoism. Jertfirea propriului egou creează forța interioară. Când nu există planuri și motive ascunse, te mulțumești doar cu iubire – această iubire este pură.

Este o iubire tantrică.

Persoanele iubite nu ar trebui să ne completeze, ci împreună trebuie să creștem şi să ne dezvoltăm în iubire. Suntem personalități independente, legate cu inimile, care învață şi se inspiră unul de la celălalt.

Într-o iubire adevărată necondiționată nimeni nu pretinde a fi altcineva, nimeni nu condamnă pe nimeni, dimpotrivă, prevalează respectul și admirația reciprocă: atunci când cei doi se îndulcesc cu iubire.

O astfel de iubire pură îţi dorești s-o împarți, nu s-o posezi.

„Să iubești pentru a fi iubit – e omenesc, dar să iubești pentru a iubi – e aproape îngeresc“. Alphonse de Lamartine, scriitor şi poet francez.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor! Sursa:relatii.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here