Voi meritați un bărbat pentru care să fiți o prioritate, nu o opțiune, dar realitatea tristă este că multe femei acceptă tot felul de legături/ „relații” cu statut incert cu bărbați care le consideră o opțiune, nimic mai mult.

Unii dintre acești bărbați nu le-au spus niciodată că își doresc o relație serioasă, nu le-au spus niciodată că le iubesc, chiar dacă sunt împreună de luni sau ani de zile, dar acele femei consideră că dacă fac sex și își țin companie de ceva timp înseamnă că au o relație serioasă.

Alți bărbați le mint pe femei că le iubesc și că își doresc o relație serioasă, dar amână la nesfârșit momentul în care să-și asume un angajament clar.

În ambele cazuri, dacă sunt sincere, femeile respective vor recunoaște că au simțit că acel bărbat nu este pe deplin implicat în relație, că nu investește în relație la fel de mult timp/ energie/ sentimente pe cât investesc ele.

Și ele se simt confuze, sunt nedumerite și se întreabă dacă își pierd timpul, fiindcă adânc în interior ele simt că acel bărbat nu-și va asuma niciodată un angajament ferm față de ele, dar pe de altă parte nu vor să renunțe la el.

Vreau să înțelegeți un lucru foarte important: faptul că un bărbat vă consideră o opțiune, nu o prioritate, nu înseamnă că nu aveți valoare, că nu sunteți suficient de…… (frumoase/ inteligente/ cultivate/ talentate/ atractive, etc).

În general, femeile iau la modul personal aceste lucruri, dacă un bărbat nu le place ele trag concluzia că e „vina” lor, că nu sunt suficient de bune pentru acel bărbat.

Ele se întreabă „De ce nu mă place? De ce nu mă vrea? De ce consideră că nu sunt suficient de bună pentru el? De ce are aventuri cu alte femei, ce au ele și eu nu am?”.

Uneori, problema nu este că nu ești suficient de………. Problema este pur și simplu că nu sunteți compatibili, chiar dacă luați separat, fiecare aveți calitățile voastre.

Poți fi o femeie extrordinară, dar nu toți bărbații sunt capabili să-ți vadă valoarea și nu toți bărbații sunt capabili să aducă un plus de valoare în viața ta.

Dacă sunteți la niveluri diferite voi nu rezonați unul cu celălalt. Ca atare, în loc să consideri că e vina ta că „nu te vrea” nu știu ce bărbat, să crezi că nu ești suficient de……… pentru că un bărbat nu este dispus să-și asume un angajament față de tine și să simți că nu ai valoare, înțelege că este vorba pur și simplu de faptul că nu vă potriviți unul cu celălalt, că nu rezonați unul cu celălalt.

Acest lucru nu are nimic de-a face cu valoarea ta ca ființă și nici cu valoarea lui.

Faptul că un bărbat care îți plăcea nu a fost interesat de o relație serioasă cu tine nu înseamnă că ar trebui să tragi concluzia că nu ai valoare și să te mulțumești cu primul care dă oarece semne că ar fi interesat de tine, fiindcă te temi că nu vei mai găsi niciun alt bărbat care să te vrea.

Și nu înseamnă să te agăți de o legătură cu statut incert, în care acel bărbat te tratează ca pe o opțiune. (Stephan Labossiere)