Instagram:

Urmărește-ne și blogul:

0:00 – Introducere
0:32 – Ecuația lui Frank Drake
1:45 – Suntem singuri în Univers?
2:35 – Viața pe alte planete
5:22 – Alte forme posibile de viață
9:27 – Concluzie

Daca vrei sa ma ajuti:
Support me on Patreon:
Paypal:

Please feel free to contact me with business/inquiries you may have:
📧 catalin@dozadecultura.ro

Facebook Comments

39 COMENTARII

 1. Poate în viitorul depărtat vor fi videoclipuri în care descoperim o grămadă de ființe extraterestre sau vom fi noi descoperiți de alte ființe extraterestre.

 2. Chiar și Apostolul Pavel vorbește despre alte lumi.
  Evrei 1:2
  [2]la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor și prin care a făcut și LUMILE.

  • @zombieman 333 de ce mă? Nu are voie să facă mai multe lumi că așa vrei tu, ă? Poate tu ești o invenție, și încă una foarte proastă chiar !

  • Daca ne luam dupa traduceri gresite, normal ca lasam loc de interpretari.

   Citat in romana:
   În trecut, Dumnezeu le-a vorbit strămoşilor noştri prin profeţi de multe ori şi în multe feluri, însă în aceste zile de pe urmă El ne-a vorbit prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin Care a făcut veacurile.

   Citate posibile de unde s-a tradus:
   Hebrews 1:2, NIV: „but in these last days he has spoken to us by his Son, whom he appointed heir of all things, and through whom also he made the universe.”

   Hebrews 1:2, ESV: „but in these last days he has spoken to us by his Son, whom he appointed the heir of all things, through whom also he created the world.”

   Hebrews 1:2, KJV: „Hath in these last days spoken unto us by his Son, whom he hath appointed heir of all things, by whom also he made the worlds;”

   Hebrews 1:2, NASB: „in these last days has spoken to us in His Son, whom He appointed heir of all things, through whom also He made the world.”

   Hebrews 1:2, NLT: „And now in these final days, he has spoken to us through his Son. God promised everything to the Son as an inheritance, and through the Son he created the universe.”

   Hebrews 1:2, CSB: „In these last days, he has spoken to us by his Son. God has appointed him heir of all things and made the universe through him.”

   Sa ne intelegem, aceste carti au fost scrise si traduse de oameni nu de Dumnezeu, sfinti, arhangheli sau „amaratiii” nostri patriarhi.
   Nu ti se pare ca sunt foarte multe texte diferite ? Cuvantul Domnului ar trebui sa fie unul si acelasi, nu zeci de interpretari.

   Concluzie:
   The Greek word translated “universe” (or “world” in many translations) is the plural of the Greek word aion, and actually means “ages.” There are other Greek words that mean “world,” such as kosmos and oikoumene, and when the Devil tempted Jesus by showing him all the kingdoms of the “world,” these words are used. This verse is referring to the “ages,” not the “world.” Vine’s Lexicon has, “an age, a period of time, marked in the N.T. usage by spiritual or moral characteristics, is sometimes translated ‘world;’ the R.V. margin always has ‘age.’”
   Pentru detalii: https://www.biblicalunitarian.com/verses/hebrews-1-2

 3. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Dumnezeu este creator tuturor lucrurilor și are multe plante cu alte civilizați.

  • @Dana Muresan de la ce te`ai luat? ai tras ceva pe nas? Da tu ai fost sa stii ca nu sunt?uimestema clarvazatoareo,eu unu nustiu cat de frumosi sunt,dar sigur sunt mai inteligenti ca tine;)

  • @Rezumate FIFA Dumnezeu nu a existat nu exista si nu va exista vreodata… E doar o forma mentala pentru a manipula omenirea si a o tine departe de orice cunostinta despre avansarea spirituala mentala si magica, biblia si acest dumnezeu fals, care nu exista indeparteaza lumea de cunostintele oculte benefice spiritului, dar va mai trece proababil multe sute sau mii de ani pana sa va dati seama voi crestinii ca i doar o manipulare religia asta!!!

  • @zombieman 333: Omule trezește-te! sau mai citește, mai învață!
   Universul, adică creația lui Dumnezeu, NU este deloc simplu, ci funcționează pe baza unor ecuații foarte complexe din fizică și chimie, etc.
   Sunt legi ale științei pe care omenirea încă nu le cunoaște nici 1%.
   Cum îndrăznești să îți închipui că „…universul și viața sunt doar niște SIMPLE coincidențe ale naturii” ?

 4. @Doza De Spatiu – Stiu ca materialul tau informatic este in mare luat de la cel american. Si acolo ca si la romani si ca peste tot de altfel exista o mare parte de oameni ce se autointituleaza dr., astrofizicisti, astronomi, care fara a fi rau intentionati distorsioneaza adevarul cum de altfel mai exista toti cei numiti mai devreme, de data asta insa acestia avand studiile necesare, fiind profesionisti ce lucreaza pentru marile agentii spatiale (NASA, CNSA, ESA, etc.) dar care tin ascuns adevarul de marele public pentru ca asa li se dicteaza de catre conducerile respective, altfel ajung sa fie dati afara ramanand pe drumuri, ridiculizati, sau chiar ucisi. Asta nu inseamna ca noi ca specie umana nu trebuie sa fim umili si sa stim inlauntru nostru ca din milioane de miliarde de galaxii cu mii de miliarde de planete, exista viata inteligenta cel putin pe jumatate dintre acestea… Carl Sagan a spus ca un principiu al mediocrității pare să se aplice tuturor circumstanțelor noastre pe care nu le-am cunoscut in prealabil ca dovezile se vor repeta intru totul, incompatibile cu propunerea ca fiinta umana se afla in stadiul central al Universului, asa ca majoritatea dezbaterilor au fost rezolvate acum în mod decisiv în favoarea poziției care oricât de dureroasă ar fi se incapsuleaza într-o singură propoziție: nu suntem noi (planeta pamant) cei care au rolul conducator in drama Cosmica, deci ceva smerenie nu strica.

  • Mie îmi pare greșit ce a făcut autorul. Este o traducere, minimalizata a unui videoclip similar…mult mai detaliat și mai bine explicat. Nu e primul videoclip al proprietarului Dozei de spatiu pe care îl văd și nu pot sa neglijez similitudinea dintre cea pe care eu o văd că „sursa de inspirație” și de avem prezentat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here