Să fim sinceri, astăzi bărbații nu se grăbesc să se căsătorească. Ei preferă mai degrabă concubinajul sau își avertizează imediat partenera că nu planifică căsătoria în viitorul apropiat. Dar totuși, există și cei care sunt dispuși să-și întemeieze o familie cu toate consecințele care decurg din această decizie.

Așadar, care sunt motivele pentru care bărbații fac un pas atât de responsabil și serios? În opinia mea, există doar 2 motive principale:

1. Comoditatea

Dacă scopul bărbatului este să-și găsească o femeie „comodă”, în care se combină ideal rolul de amantă, bucătăreasă, uneori de „mamă” și, cel mai important, dacă această femeie îi poate oferi confort și liniște, atunci el chiar vrea să se căsătorească. El vrea să obțină acest confort în mod continuu – 24/7.

Dar un moment important aici este și faptul că această femeie NU a trăit și nu a vrut să trăiască cu el ÎNAINTE de căsătorie, adică ea, desigur, venea în vizită, putea să stea câteva zile, să-și demonstreze abilitățile culinare excelente sau să-i facă ordine în apartament, dar, în același timp, i-a spus clar că nu acceptă concubinajul, pentru că are alte valori și priorități. Și atunci bărbatul își dă seama că nu vor exista „favoruri” și dacă vrea să se scalde în mod constant în dragostea și afecțiunea acestei femei și, în plus, să obțină confortul, atunci trebuie să se căsătorească și el o face.

2. Bărbatul s-a îndrăgostit cu adevărat.

Dacă bărbatul s-a îndrăgostit cu adevărat, atunci nu apare problema cum să-l „forțezi” să se căsătorească. El este dispus să-i ceară mâna alesei sale, chiar și în ciuda faptului că femeia nu i-a demonstrat abilitățile incredibile și nu l-a convins cât de minunată este și cât de bine se va simți cu ea.

Pentru el este suficient ca femeia iubită să existe. Mai mult decât atât, adesea se întâmplă că bărbatul se arată în toată gloria sa și încearcă din toate puterile să o facă fericită, iar dacă și ea îi răspunde la fel, oferindu-i dragoste și tandrețe, atunci el nu ezită să-i ceară mâna.

”Cineva ar putea să mi-o ia, dar nu vreau și nu pot să o pierd! Trebuie să ne căsătorim” – se gândește bărbatul. Și după un timp, fiind fericit și cel mai important, sigur de corectitudinea deciziei sale, se căsătorește cu această femeie.

Sper că ai observat diferența dintre primul și al doilea motiv pentru care bărbatul vrea să se căsătorească. Desigur, pot exista și alte motive, dar, în opinia mea aceste două sunt cele mai importante, iar celelalte decurg din ele. Vă doresc să vă căsătoriți numai din dragoste.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here