”Cu această metodă poţi ierta pe oricine și orice. De multe ori ai observat că te-a deranjat sau te-a iritat un comportament, o persoană sau orice în jurul tău. Pentru ca emoţia aceea să nu stagneze în tine și să ajungi să te îmbolnăveşti sau să nu mai poţi materializa ceea ce îţi doreşti, vei face această metodă, exerciţiu sau cum ai dori să-i spui.

Te relaxezi, inspiri, expiri de câte 10 ori, concentrându-ţi atenţia pe corpul tău.Mental, vizualizezi persoana, obiectul sau momentul pe care ai dori să-l ierţi. Acea persoană este în faţa ta, exact aşa cum o vezi tu în momentul realizării metodei. Uită-te la ea atent și apropie-te aşa cum poţi tu mai bine. Nu-ţi fie jenă.

Persoana este în formă spirituală în faţa ta nu în formă fizică. Observ-o cât poţi de bine, în cazul în care poţi să vizualizezi cât mai clar. Dacă nu, poţi doar să îi auzi vocea sau să o simţi. Oricare ar fi formele, tu trebuie să ştii că acea persoană sau obiect este în faţa ta.

Spune-i ceea ce ai pe suflet, spune-i că te-a deranjat atitudinea ei, comportamentul, felul de a fi. Vorbeşte cu ea și întreab-o care a fost motivul pentru care a făcut asta. Ce anume o face să se comporte aşa cu tine. S-ar putea să-ţi spună, s-ar putea să nu.

În cazul în care nu îţi va spune, nu te îngrijora, continuă să o vezi și spune-i tu ce anume nu îţi place. Există posibilitatea ca tocmai să realizezi în timp ce îi vorbeşti, că anumite caracteristici pe care le are acea persoană vizavi de tine să le ai și tu vizavi de altcineva. Îţi vei da seama că acea persoană doar oglindeşte ceea ce există în tine.

După ce ai discutat cu ea și i-ai spus, ia-o de mână și spune-i că o iubeşti și o ierţi. În acest moment, posibil să nu fie atât de uşor, deoarece încă mai poţi avea acea râcă asupra ei. Dacă e aşa, continuă să îi vorbeşti, până când conştientizezi că ea nu face decât să-ţi redea fizic ceea ce eşti tu. Acela este momentul în care vei reuşi să o ierţi. Priveşte persoana în ochi (dacă poţi) și spune-i: Te iert! Îţi mulţumesc că mi-ai arătat cine sunt eu. Îmi cer iertare și eu dacă te-am jignit sau te-am supărat cu ceva.

Te iubesc!Uneori mai există și posibilitatea să nu reuşeşti să ierţi persoana, fiindcă nu o înţelegi. Dacă se întâmplă asta, nu te descuraja. Încearcă să o mai faci și altădată. Poţi ierta foarte uşor dacă înţelegi de ce anume se întâmplă anumite lucruri sau de ce anumite persoane se comportă într-un mod sau altul.”