❓ Cum ne apărăm de gripă? A fost tema emisiunii de marți, 18 februarie 2020. Simona Dragomir l-a avut ca invitat pe dr. Ciprian Ene, medic coordonator al Centrului de Medicină Integrativă „Quantum Therapy“.
Dr. Cirprian Ene revine în studiului Ziarului de Sănătate live cu soluții integrative de prevenție și tratament al virozelor respiratorii și, în special, gripei.
Printre temele abordate:
☑️ Ce sunt virusurile și ce pericole prezintă pentru sănătate?
☑️ Cauzele virozelor respiratorii și factorii de risc
☑️ Diagnosticul diferențiat al infecțiilor respiratorii: răceală obișnuită 🆚 gripă
☑️ Virozele respiratorii la persoanele alergice sau cu boli autoimune
☑️ Soluțiile medicinei integrative în prevenția și tratamentul virozelor
☑️ Suplimente alimentare cu acțiune antivirală și imunomodulatoare
☑️ Terapiile intravenoase în managementul infecțiilor respiratorii: vitamina C, ozon, glutation.

Vizionare plăcută!

Facebook Comments

2 COMENTARII

 1. Ce spune doctorul aici este corect dar este incomplet.
  În special pe perioada toamnă-iarnă-primavară când este mai puțin soare ( în această perioadă stăm mai mult îmbrăcați gros acoperind corpul nostru deci nu mai putem să expunem pielea la soare și să ne producem vitamina D – care este de fapt un hormon – în piele de la razele soarelui.
  Deci în această perioadă luați foarte mult vitamină D+K2 și vitamină C. Vitamina D este de fapt un hormon și este extrem de importantă pentru sistemul imunitar ( luați cel puțin 20 000 UI până la 40 000 de UI de vitamină D, zilnic, în special pe timpul iernii. Este foarte bună împreună cu vitamina C împotriva virușilor ( gripă, virusul corona, orice virus, etc )
  Deasemenea luați probiotice.
  Mâncați ceapă, usturoi, măsline și ciuperci.
  Mâncați vegetalele crude și nu le mâncați fierte deoarece când le fierbeți sau aburiți distrugeți enzimele din ele.
  Nu beți alcool, nu beți țuică fiartă, vin fiert, etc.
  Dacă faceți gripă beți multă supă foarte fierbinte de găină sau de curcan și ceai antigripal. Luați cantități foarte mari de vitamină D și C.
  Nu mai mergeți la lucru și odihniți-vă, dormiți mult, etc ( și nu-i infectați pe alții, pe membri familiei, pe copii, etc ).
  Vitamina C să o consumați numai din lămâi, din suc natural de lămâie și din varză murată ( NU din concentrat, din „sare de lămâie” sau din pastile de „vitamină C” ! ).
  Luați o multivitamină pe fiecare zi sau din două în două zile.
  Nu luați niciun medicament chimic, pastile, sirop de tuse, aspirină, etc. Acestea sunt foarte toxice și afectează în mod grav ficatul.
  Pentru vitaminele A, D, E, K ( ADEK ) trebuie consum de grăsime sănătoasă ( ulei de pește, de măsline, de cocos, de palmier,un avocado, unt natural și carnea cu grăsimea sa naturală ) deoarece acestea ( A,D,E,K ) sunt absorbite numai în prezența grăsimii
  De aceea dieta ( modul de mâncare ) „Ketogenică Sănătoasă” ( Healthy Keto = Modul sănătos de mâncare Cetogenică, ketone=cetone ) în care se consumă mai multe grăsimi ( = uleiuri-unt natural ) sănătoase ajută enorm lupta împotriva virușilor pentru că ajută sistemul imunitar, absorbția
  corectă a tuturor vitaminelor, corectează bolile, reduce supra-greutatea corporală, alimentează corect flora de bacterii bune din intestine, etc.
  Cea mai mare cantitate de vitamina C se găsește în varza murată deci mâncați multă varză murată și salate de vegetale ne-dulci cu multă grăsime sănătoasă în special iarna. De exemplu ciolan cu varză murată, cârnați de casă cu varză murată, etc.
  Nu mai mâncați și nu mai consumați zahăr și produse zaharoase dar în general nu mai consumați deloc carbohidrate rapide adică zaharuri, dulciuri, pâine, produse din făină și din făinuri din orice cereală, etc, nu mâncați porumb și mălai de porumb, orez, cartofi paste făinoase, prăjituri, etc, fructe, legume dulci, sucuri gen coca-cola, pepsi, sucuri de fructe și legume dulci, etc.
  Toate acestea atacă sistemul imunitar, elimină vitaminele și mineralele necesare, alimentează bacteriile nesănătoase, nocive și susțin virușii de tot felul din corpul uman.
  Uite mai jos un text separat mai lung despre dieta Ketogenică ( Cetogenică ) sănătoasă pe care-l repet. Este lung dar sunt sigur că vă va ajuta.
  Nu uitați că bolile vin în majoritate de la o alimentație greșită și deci de la mâncare greșită ( pe care de multe ori am mâncat-o toată viața acasă la mamele noastre care în general nu știau ce înseamnă „mâncare sănătoasă”, etc și asta nu numai în România ci este un caz general pe tot globul terestru ) și în schimb o alimentație corectă ne corectează toate bolile și suferințele.
  Dar citiți textul meu de mai jos, separat de acesta ( e cam lung ! ).

  • „Dacă mănânci dieta Ketogenică sănătoasă ( „Healthy Keto” ) totul se reglează : colesterol, ficat gras, rinichi, alergii, inimă, diabet, gută, cancer, epilepsie, dureri de cap, artrită, reumatism, etc, etc, etc.
   De exemplu cancerul se hrănește și se mărește rapid și foarte bine cu carbohidrate rapide.
   Nu mai mâncați ca purceii pâine și niciun produs din făină de orice fel de cereale, mălai de porumb, nu mâncați orez, cartofi, fructe de niciun fel, zaharuri de orice fel, miere, sucuri deci nu mai mâncați carbohidrate „rapide” pentru că astea vă dau boli și cancere.
   Mâncați numai salate de vegetale bogate și ne-dulci, așa cum vreți să vi le faceți, dar folosiți în ele oțet natural și crud ( „raw” în limba engleză ) de mere, mult ulei de măsline, de nuci de cocos sau de palmier ( în general uleiuri MCT = medium chain trigliceride adică trigliceride-grasimi de legătură chimică medie ) cât mai mult adică din belșug, cu sare de Mare ( ionizată ), zeamă de lămâie naturală, ceapă, usturoi, etc.
   Mâncați ouă de găină câte vreți deoarece sunt foarte sănătoase dar fiți siguri că v-ați dezintoxicat ficatul mai întâi prin o dietă ketogenică de circa 1-2 săptămâni dacă aveți probleme cu ficatul. ( 3-4 ouă pe zi făcute omletă, fierte, etc, sunt sănătoase dar numai când ficatul este normalizat și nu este bolnav adică gras ; și copiii dar și adolescenții și adulții pot avea ficat gras adică bolnav, hepatic, etc, chiar dacă sunt slabi ca greutate corporală. De obicei durerile de cap vin de la ficat și de la fiere. )
   Mâncați carne moderat, între circa 100 grame și 180 de grame la o masă în funcție de greutatea corpului vostru și este bun să mâncați carnea cu propria ei grăsime sau dacă este foarte slabă puteți adăuga numai unt natural nu cu chimicale, etc.
   Asta este dieta Ketogenică care ne vindecă de orice boală.
   Mâncați numai două mese de dietă ketogenică sănătoasă pe zi ( cu multe grăsimi sănătoase și fără carbohidrate deloc adică singurele carbohidrate să fie numai salatele de vegetale și legume ).
   Dacă puteți mâncați numai o singură masă pe zi ( dacă puteți ). Mâncați numai când vă este foame și nu mai mâncați la ore fixe.
   Grăsimea sănătoasă mâncată din belșug vă dă energie și nu provoacă foamea ( nu mărește producția de insulină care ne provoacă foame ).
   Dieta ketogenică sănătoasă constă la fiecare masă din circa 75% grăsimi sănătoase de mai sus ( ulei de măsline, de nucă de cocos, de palmier, MCT, unt natural, grasimea naturală a cărnii ), circa 20% proteină animală ( orice carne cu sau fără grăsimea sa naturală, între 100 de grame și 180 de grame în funcție de greutatea corporală ) și circa 5% carbohidrate numai din salatele vegetale, din vegetale și legume care nu sunt dulci ( în aceste 5% nu introduceți carbohidrate RAPIDE ).
   Nu numărați caloriile. Nu este necesar în dieta ketogenică sănătoasă.
   Beți numai apă cu lămâie sau apă simplă curată sau filtrată și apă minerală simplă. Nu beți sucuri de fructe sau de legume dulci ( de exemplu de morcovi din cauza conținutului mare de zahăr din morcovi, etc ; mâncați un morcov-doi la masă dar nu beți suc de morcovi sau suc de orice alte fructe, vegetale dulci și legume dulci, etc ). Nu beți alcool. Luați câte o multivitamină pe zi sau din două în două zile.
   Dacă mâncați câte două mese pe zi sau chiar una de dietă ketogenică sănătoasă ( cu multă grăsime sănătoasă ) veți face post intermitent ceea ce este foarte sănătos pentru corp, care se dezintoxifică foarte rapid în acest fel.
   Nu e absolut nevoie să faceți sport dar mișcarea, simpla plimbare pe jos în lumina soarelui nu strică.
   Eu mi-am corectat toate bolile, alergiile și supragreutatea corporală de la circa 105 kilograme la 80 de kilograme în circa doi ani de când țin dieta ketogenică sănătoasă ( „Healthy Keto” ) fără să fac sport absolut deloc ( merg pe jos obișnuit când sunt la lucru, la prieteni, la magazin, etc dar nu alerg absolut deloc și nu mai fac absolut deloc niciun sport ; activitatea fizică sportivă cu durata de peste 30 de minute crește prea mult hormonul de stres numit cortisol ceea ce duce la cresterea masivă a glucozei din sânge deci la creșterea insulinei și deci în timp de creștere a depozitului de grăsime pe burtă în special și deci și în ficat, etc ).
   Priviți pe YouTube „Dr. Eric Berg” despre dieta ketogenică. Are peste 2500 de materiale video pe YouTube, majoritatea despre dieta ketogenică sănătoasă. Alegeți ce vă place. El este american, vorbește o engleză americană simplă și clară ( are și „closed caption” adică „reproducere scrisă automată a vorbirii” și cu această ocazie mai învățați și ceva engleză, etc ).
   Uitați aici un link la „Dr Eric Berg” de pe YouTube :
   https://youtu.be/vMZfyEy_jpI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here